Menu
 

Siguldā piekto reizi norisināsies Eiropas čempionāts kamaniņu sportā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Mareks Gaļinovskis, FotoMan.lv Foto – Mareks Gaļinovskis, FotoMan.lv

Šajā nedēļas nogalē, 9. un 10.janvārī, Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē Pasaules kausa izcīņas sestā posma ietvaros par 52. Eiropas čempionāta medaļām cīnīsies labākie kamaniņu braucēji. Latvijā Eiropas čempionāts kamaniņu sportā notiks piekto reizi.

Kā informēja Latvijas Kamniņu sporta federācijā, startam pieteikušies 130 kamaniņu braucēji no 23 valstīm –  43 vīri, 37 dāmas un 25 divvietīgās ekipāžas. Latviju sacensībās pārstāvēs saulkrastiete Kendija Aparjode, krimuldiete Elīza Tīruma, siguldieši Ulla Zirne, Elīna Ieva Vītola, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un Gints Bērziņš, kā arī trīs divvietīgās ekipāžas – Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andris Šics/Juris Šics no Siguldas un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme no Ropažiem.

“Mums šīs būs otras svarīgākās sacenības uzreiz aiz pasaules čempionāta. Startēt mājas trasē ir ne tikai sava veida priekšrocība, tas ir arī lielāks spiediens un tā ir augstāka atbildība, jo visi no mums kā mājiniekiem gaida vislabāko sniegumu,” izteicies Latvijas kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš.

“Ziemassvētku pārtraukumā mēs darījām visu, ko varējām, lai pēc iespējas labāk sagatavotos Eiropas čempionātam. Šajā nedēļas nogalē sola zemu gaisa temperatūru. Tas nozīmē, ka ledus būs ļoti labā kvalitātē un, iespējams, būs jauni trases rekordi. Mūsu spēcīgākie pretinieki Siguldā noteikti būs Krievijas valstsvienības sportisti, kā arī austrieši un vācieši. Mēs centīsimies parādīt vislabāko sniegumu un izcīnīt medaļas katrā no disciplīnām.”

Piektdien, 8.janvārī, Nāciju kausā jeb kvalifikācijā par tiesībām startēt Pasaules kausa pamatsacensībās no mājiniekiem piedalīsies Zirne, Vītola, Bērziņš, kā arī Bots un Plūme, kuri izcīnījuši vietu izlases pamatsastāvā arī otrajai sezonas pusei.

Sestdien plkst.11.30 un 13.05 paredzēti braucieni vīriem, plkst. 15.10 un 16.30 – divnieku ekipāžām, svētdien plkst. 10.35 un 11.55 startēs dāmas, bet 13.50 notiks komandu stafetes sacensības.

Skatītājiem klātienē šogad sacensības redzēt nebūs iespējams, Latvijas un citu valstu sportistu gaitām varēs sekot līdzi “Helio” un “Shortcut” kanālā “Best4Sport TV”.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.