Menu
 

Latvijas kamaniņu braucējiem ceturtā vieta stafetē pēdējās sacensībās pirms Siguldas posma

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēju kvartets ierindojies ceturtajā vietā komandu stafetes sacensībās svētdien Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā. Dāmu sacensībās labāko desmitniekā izdevās iekļūt Kendijai Aparjodei no Saulkrastiem.

Stafetē Aparjode, kā arī siguldieši Artūrs Dārznieks un Andris un Juris Šici finišēja pēc divām minūtēm un 43,739 sekundēm un tobrīd izvirzījās līderos, par 0,006 sekundēm apsteidzot Itālijas komandu. Taču vēlāk startējušie Austrijas, Vācijas un Krievijas kamaniņu braucēji bija ātrāki, nobīdot latviešus uz ceturto pozīciju.

Uzvarētājiem austriešiem Latvijas komanda zaudēja 1,010 sekundes. Startēja 12 valstu komandas.

Priekšpusdienā notikušajās individuālajās sacensībās dāmām Kendija Aparjode braucienos sasniedza 9.un 12.rezultātu un ierindojās devītajā vietā 1,253 sekundes aiz uzvarētājas Jūlijas Taubicas no Vācijas. 11.vietā finišēja krimuldiete Elīza Tīruma – braucienos viņai 10.un 11.laiks (+1,287 s). Četras no pirmajām piecām vietām ieņēma Vācijas kamaniņu braucējas.

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā pirmo vietu saglabā titulētā vāciete Natālija Geizenbergere, kura visās septiņās šīs sezonas sacensībās izcīnījusi otro vietu (595 punkti). Tīruma ar 338 punktiem ir piektā, bet Aparjode ar 303 punktiem astotā.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms notiks 9.un 10.janvārī Siguldā, kur tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.