Menu
 

Tomass Dukurs pirmo reizi sezonā pārspēj brāli Martinu, taču sešniekā neiekļūst

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Pirmo reizi šosezon Pasaules kausa izcīņas sacensībās skeletonā siguldietis Tomass Dukurs izcīnījis augstāku vietu nekā viņa jaunākais brālis Martins. Pasaules kausa septītajā posmā piektdien Kēnigzē trasē Vācijā Tomass ierindojās astotajā vietā.

Pirmā brauciena rezultāti solīja intriģējošu sacensību turpinājumu. Seši ātrākie uzrādīja rezultātus sekundes vienas desmitdaļas robežās, pirmo no desmitās vietas šķīra nepilna pussekunde. Martins Dukurs sasniedza sesto laiku, taču līderiem korejietim Sunbinam Junam zaudēja tikai 0,09 sekundes. Tomass Dukurs ar devīto rezultātu no Juna atpalika par 0,38 sekundēm.

Diemžēl otrajā mēģinājumā Martins trases vidusdaļā pieļāva kļūdu, finišā bija sekundi lēnāks par konkurentiem (tikai 18.rezultāts) un beigās noslīdēja uz sev neierasto 11.vietu. Šosezon Dukurs allaž bija kāpis uz goda pjedestāla – četras pirmās un divas otrās vietas.

Nedaudz labāk klājās Tomasam Dukuram, kurš ar astoto rezultātu otrajā braucienā pakāpās par vienu pozīciju uz astoto vietu 23 dalībnieku konkurencē. Par uzvarētāju otro posmu pēc kārtas kļuva Aleksandrs Gasners no Vācijas, kuram Tomass zaudēja 0,67 sekundes, bet Martins – 1,19 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdera M.Dukura pārsvars par tuvāko sekotāju A.Gasneru sarucis līdz 60 punktiem (1456 pret 1396). Tomass apsteidzis vācieti Keizingeru un pakāpies uz trešo vietu (1226 p.).

Iepriekš notikušajās sacensībās dāmām, kurās piedalījās 21 skeletoniste, vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda ierindojās 18.vietā. Abos braucienos viņa uzrādīja 18.rezultātu un summā posma uzvarētājai Žaklīnai Lēlingai no Vācijas zaudēja 2,41 sekundi.

Pēdējais Pasaules kausa posms skeletonā paredzēts 29.janvārī Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā, kur šīs nedēļas nogalē sacentīsies pasaules labākie kamaniņu braucēji. Tiesa, nav izslēgts, ka brāļi Dukuri šo posmu izlaidīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.