Menu
 

Divu Ķekavas klubu 11 florbolistes piedalījušās Latvijas junioru izlases treniņnometnē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, kas plānots no 5. līdz 9. maijam Zviedrijas pilsētā Upsalā, Latvijas junioru (U19) izlases kandidātes galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā pagājušās nedeļās nogalē aizvadījušas divu dienu treniņnometni Kocēnos. Nometnē piedalījās 31 spēlētāja, viņu vidū septiņas kluba “Ķekavas Bulldogs” florbolistes un četras “FK Ķekava” komandas pārstāves.

Uz treniņnometni bija uzaicinātas Anna Ankudinova, Dārta Derupa, Kristiāna Biezuma, Kristiāna Kuplā, Nikola Biezuma, Krista Ruicēna un Marta Viegliņa no “Ķekavas Bulldogs”, kā arī Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Viktorija Kuročkina, Katrīna Kate Fībiga un Līga Balode no “FK Ķekava”. Ārkārtējās situācijas laikā izlases aktivitātes norisinās stingri ievērojot īpaši izstrādātas "Latvijas nacionālo florbola izlašu nometņu Covid-19 protokola vadlīnijas", norāda Latvijas Florbola savienībā.

Deviņas no junioru izlases kandidātēm – arī Ankudinova, Kuplā, Krūmiņa un Kuročkina – piedalījās iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2018. gadā notika Šveicē, bet piecas (arī Ankudinova) savus spēkus jau pamēģinājušas arī pieaugušo pasaules čempionātā.

Devītajam pasaules čempionātam juniorēm bija jānotiek 2020. gada maijā, bet tā norises laiks ticis mainīts jau divreiz – vispirms uz pērnā gada septembri, bet pēc tam uz 2021. gada maiju. Turnīra oficiālais nosaukums joprojām būs "Women's U19 World Floorball Championships 2020" un tajā varēs piedalīties tās pašas vecuma grupas spēlētājas (dzimušas 2001. gada 1. janvārī vai vēlāk, bet ne vēlāk kā 2005. gada 5. maijā), kā bija noteikts sākotnēji.

Čempionātā piedalīsies 16 valstu komandas. Latvijas izlases pretinieces B apakšgrupā būs pašreizējās pasaules čempiones zviedrietes, bronzas medaļnieces čehietes un norvēģietes (6. vieta). Latvietes iepriekšējā čempionātā, kurš notika pēc vecās sistēmas, uzvarēja visos piecos mačos, kļuva par B divīzijas čempionēm un ieņēma 9. vietu kopējā rangā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.