Menu
 

Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs 13 kamaniņu braucēji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis Foto - Mareks Gaļinovskis

Piektdien Kēningzē ledus trasē Vācijā ar sprinta kvalifikācijas sacensībām un vēlāk fināliem sāksies 50.pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Pasaules čempionātam pieteikušies 23 valstu sportisti, Latviju čempionātā pārstāvēs 13 kamaniņu braucēji.

Dāmu sacensībās piedalīsies Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola, vīru braucienos startēs Gints Bērziņš, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks, bet divnieku ekipāžu konkurencē – Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

“Lielu izmaiņu trasē un virāžu profilos nav. Treniņos iet visādi, grūtāk sokas jaunajiem sportistiem, kuri pirmo reizi pieaugušo kunkurencē startē no savām īstajām starta vietām, attiecīgi – dāmu un vīru starta. Par tendencēm pagaidām grūti kaut ko spriest, jo treniņu laikā daudz snieg un visām treniņu grupām nav gluži vienādi apstākļi. Sacensību dienās sola siltu gaisa temperatūru un lietu, tāpēc ļoti svarīgi izlozē iegūt pēc iespējas labāku starta numuru,” atzinis Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš.

Sākotnēji pasaules čempionāts tika plānots Vistleras ledus trasē Kanādā, taču 2020. gada septembrī Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) valde kopā ar Kanādas Kamaniņu sporta federāciju lēma, ka čempionātu pārcels uz Kēningzē trasi.

“Globālās pandēmijas dēļ bija neiespējami organizēt pasaules čempionātu Kanādā. Kēningzē ir ļoti svarīga bāze kamaniņu sportā, tāpēc mēs esam ļoti pateicīgi Vācijas federācijai BSD par uzņemšanos organizēt pasaules čempionātu šajā sarežģītajā laika periodā,” citēts FIL prezidents Einars Fogelis.

“Visi sportisti, treneri un apkalpojošais personāls funkcionē savā “burbulī”, kā arī visiem divas reizes nedēļā tiek veikti Covid-19 testi. Ikviens valkā sejas aizsargmaskas, ievēro distanci, kā arī higiēnas noteikumus. Līdz šim visas sezonas laikā ir bijuši tikai četri Covid-19 gadījumi. Inficētās personas tūlīt pēc atklātas saslimšanas tika nogādātas izolācijā, neinficējot citus.”

Pēc piektdienas sprinta sacensībām sestdien notiks pasaules čempionāta pamatsacensības divnieku ekipāžām un vīriem, bet svētdien – dāmām un stafešu komandām. Iespēja seko līdzi pasaules čempionātam būs tiešraidē “Helio” un “Shortcut” kanālā “Best4Sport TV”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.