Menu
 

Martins Dukurs nestartējot nodrošina desmito Pasaules kausu (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lacis, IBSF Foto - Viesturs Lacis, IBSF

Pēdējā posmā nestartējot labākajiem Latvijas un Vācijas skeletonistiem, uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā un desmito Pasaules kausu izcīnījis Martins Dukurs.

Pirms pēdējā posma Pasaules kausa kopvērtējuma līdera M.Dukura pārsvars par tuvāko sekotāju Aleksandru Gasneru no Vācijas bija 60 punkti (par uzvaru posmā pienākas 225 punkti), taču jau nedēļas sākumā kļuva skaidrs, ka gan abi brāļi Dukuri, gan virkne labāko Vācijas skeletonistu, ieskaitot Gasneru, pēdējā posmā nestartēs un mērķtiecīgi gatavosies gaidāmajam pasaules čempionātam. Nevienam citam Martinu Dukuru apsteigt vairs nebija izredžu, līdz ar to siguldietis desmito reizi karjerā nodrošināja Pasaules kausu.

Pasaules kausa pēdējā psmā Īglsas trasē Austrijā startēja divi debitanti no Latvijas – un diemžēl ieņēma divas pēdējās vietas. Krists Netlaus pirmajā braucienā uzrādīja 25.laiku, bet Elvis Veinbergs 26.rezultātu. Līderim Aleksandram Tretjakovam viņi zaudēja attiecīgi 1,55 un 1,86 sekundes un otrajam braucienam nekvalificējās.

Noslēguma kopvērtējumā Martinam ir 1456 punkti, Gasneram 1396, Tomass Dukurs ar 1226 punktiem saglabāja trešo vietu, apsteidzot Kristferu Grotēru no Vācijas (1192) un A.Tretjakovu (1171).

Pieticīga Īglsā bija arī Dārta Zunte dāmu sacensībās. Abos braucienos viņa bija priekšpēdējā un arī summā ierindojās 18.vietā 19 dalībnieču konkurencē. Uzvarētājai Jeļenai Ņikitinai no Krievijas viņa summā zaudēja 3,06 sekundes.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.