Menu
 

Brāļiem Šiciem pasaules čempionāta sudrabs sprintā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fil-luge.org Foto - fil-luge.org

Kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici kļuvuši par sudraba medaļu laureātiem sprinta sacensībās pasaules čempionāta pirmajā dienā Kēnigzē trasē Vācijā.

Sprinta finālsacensībās, kā ierasts, dalībnieki veica vienu braucienu ar startu gaitā, taču šoreiz 15 dalībnieku atlasei katrā disciplīnā piektdien rīta pusē tika rīkotas kvalifikācijas sacensības (Sprinta kausā sezonas laikā dalībnieki tika noteikti pēc Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem).

Latvijas lielākās cerības saistījās ar siguldiešiem Šiciem, kuri šosezon jau sešas reizes bija kāpuši uz goda pjedestāla, tajā skaitā visās četrās pēdējās Pasaules kausa un Sprinta kausa sacensībās. Pirmo uzdevumu iekļūt finālā viņi izpildīja pārliecinoši – trešais rezultāts kvalifikācijā. Kā piektie ātrākie finālā iekļuva arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, bet kā pēdējie piecpadsmitie – ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.

Finālā šiem rezultātiem bija nozīme tikai starta vietu noteikšanā. Šici finišēja pēc 39,140 sekundēm, tobrīd izvirzoties otrajā vietā 0,014 sekundes aiz Vācijas divnieka Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet abas pēc viņiem startējušās ekipāžas, kas bija pārākas kvalifikācijā, šos rezultātus nepārspēja. Trešo vietu ieguva otrs Vācijas divnieks Tonijs Egerts un Saša Benekens (+0,035 s).

Gudramovičs un Kalniņš ierindojās sestajā vietā 0,130 sekundes aiz čempioniem, bet Bots un Plūme, startējuši pirmie, finišā bija vienpadsmitie (+0,294 s).

Vīru konkurencē siguldietis Gints Bērziņš ierindojās 10.vietā un viņa pieredzējušākais novadnieks Artūrs Dārznieks 11.vietā. Pasaules čempionam austrietim Niko Gleiršeram viņi zaudēja attiecīgi 0,364 un 0,563 sekundes. Sudraba medaļu ieguva Semjons Pavļičenko no Krievijas (+0,041 s), kurš par sekundes vienu tūkstošdaļu apsgteidza bronzas laureātu, čempiona vecāko brāli un olimpisko čempionu Dāvidu Gleiršeru (+0,042 s)

Iepriekš kvalifikācijā Dārznieks bija uzrādījis septīto un Bērziņš divpadsmito rezultātu, bet trešais Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis 40 dalībnieku konkurencē palika 25.vietā un finālsacensībām nekvalificējās.

Dāmām kvalifikācijas barjeru pārvarēja Kendija Aparjode no Saulkrastiem (9.vieta) un siguldiete Ulla Zirne (15.v.), bet aiz strīpas palika krimuldiete Elīza Tīruma (17.) un Elīna Ieva Vītola no Siguldas (24.). Startēja 45 kamaniņu braucējas.

Finālā labāk veicās Zirnei, kura sacensību uzvarētājai Jūlijai Taubicai no Vācijas zaudēja precīzi pussekundi un ieņēma desmito vietu. Aparjodei 13.vieta (+0,830 s). Pirmās četras vietas ieņēma Vācijas sportistes.

SestdienKēnigzē notiks pasaules čempionāta pamatsacensības divnieku ekipāžām un vīriem, bet svētdien – dāmām un stafešu komandām. Iespēja sekot līdzi pasaules čempionātam būs tiešraidē “Helio” un “Shortcut” kanālā “Best4Sport TV”.

(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.