Menu
 

Andris un Juris Šici pasaules čempionāta sudrabam pievieno bronzu (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL

Otro medaļu Kēnigzē (Vācija) notiekošajā pasaules čempionātā kamaniņu sportā sestdien izcīnījuši siguldieši Andris un Juris Šici. Piektdien sprinta sacensībās nopelnītajam sudrabam viņi sestdien pievienojuši bronzu divnieku ekipāžu pamatsacensībās. Bronzas medaļas U23 vecuma grupā izcīnīja ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kā ari siguldietis Gints Bērziņš.

Pirmajā braucienā Šici, spītējot kritienam trases pašās beigās, sasniedza trešo rezultātu un arī otrajā braucienā bija trešie ātrākie. Pārākas izrādījās tikai abas vadošās Vācijas ekipāžās – Tonijs Egerts un Saša Benekens, kā arī Tobiass Vendls un Tobiass Arlts. Uzvarētājiem siguldieši divu braucienu summā zaudēja 0,660 sekundes.

Divnieku ekipāžu sacensībās uz pasaules čempionāta goda pjedestāla brāļi Šici kāpuši pēc desmit gadu pārtraukuma.

Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc pirmā brauciena ieņēma sesto vietu, bet otrajā bija devītie un summā noslīdēja uz devīto pozīciju 0,955 sekundes aiz pēdējo četru gadu pasaules čempioniem Egerta/Benekena. Savukārt pasaules čempionātu debitanti ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme ar 15.un 12.rezultātu braucienos pasaules čempionātā 25 ekipāžu konkurencē ierindojās 12.vietā (+1,577 s).

Vienlaikus Botam un Plūmem arī izdevās izcīnīt pasaules čempionāta bronzu U23 vecuma grupā.

Diemžēl par augstām vietām pacīnīties neizdevās trim Siguldas kamaniņu braucējiem individuālajās sacensības vīriem. Labākais no latviešiem bija jaunākais no viņiem – Gints Bērziņš, kurš veica divus līdz sekundes tūkstošdaļai vienādus braucienus (19.un 14.laiki braucienos) un 39 dalībnieku konkurencē ierindojās 17.vietā.

Otrajā braucienā apsteidzot titulēto vācieti Feliksu Lohu, par pasaules čempionu kļuva Romans Repilovs no Krievijas. Bērziņš viņam zaudēja 1,310 sekundes, bet U23 vecuma grupā Gints piekāpās tikai vāciešiem Langenhanam un Bollmanam un izcīnīja bronzas medaļu.

Riks Kristens Rozītis pirmajā braucienā bija tikai divdesmit piektais un kā pēdējais kvalificējās otrajam braucienam, kurā ar 13.rezultātu spēja pakāpties uz 21.pozīciju (+1,525 s).Turpretī Artūrs Dārznieks pēc 12.rezultāta pirmajā mēģinājumā otro veica pagalam neveiksmīgi (priekšpēdējais 24.laiks) un atkrita uz 23.pozīciju (+1,780).

Svētdien plkst. 11.00 Kēnigzē sacensības sāks kamaniņu braucējas, bet 14.30 sāksies stafešu komandu braucieni.

(papildināta ar vīru sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.