Menu
 

Latvijas kamaniņu braucējiem pasaules čempionāta bronza komandu stafetē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēju kvartets izcīnījis bronzas medaļu komandu stafetes sacensībās pasaules čempionāta pēdējā dienā Kēnigzē trasē Vācijā. Par trīskārtējiem čempionāta laureātiem kļuvuši brāļi Šici no Siguldas.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem, kā arī siguldieši Artūrs Dārznieks un Andris un Juris Šici finišēja pēc divām minūtēm un 43,571 sekundes un tobrīd kļuva par sacensību līderiem. Austrieši latviešus finišā apsteidza par 0,432 sekundēm, krievi bija tikai piektie, bet Vācijas komanda uzrādīja otro rezultātu, nobīdot Latvijas sportistus uz goda pjedestāla trešo pakāpienu.

Par pasaules čempioniem kļuva Madeleina Egle, Dāvids Gleiršers un Tomass Štoi/Lorencs Kollers. Startēja 11 valstu komandas, finišēja deviņas.

Latvijas kamaniņu braucēji līdz šim pasaules čempionātos komandu sacensībās jau bija izcīnījuši sešas medaļas – trīs sudraba un trīs bronzas, turklāt piecas reizes komandas sastāvā bija brāļi Šici. Pērn kopā ar viņiem sudraba godalgas nodrošināja Kendija un Kristers Aparjodi.

Iepriekš notikušās individuālās sacensības dāmām aizritēja ar izteiktu mājinieču pārsvaru – pirmās četras vietas ieguva Vācijas kamaniņu braucējas ar Jūliju Taubicu priekšgalā. Labākā no latvietēm bija Kendija Aparjode, kura, abos braucienos uzrādot līdz sekundes tūkstošdaļai identiskus rezultātus, ierindojās astotajā vietā. Pirmajā braucienā 51,212 sekundes bija tikai 13.rezultāts, toties otrajā – piektais. Summā saulkrastiete Taubicai zaudēja 1,292 sekundes.

Vienu pozīciju zemāk finišēja krimuldiete Elīza Tīruma – braucienos viņai 10.un 9.rezultāts (summā 1,333 sekundes aiz Taubicas). Siguldiete Ulla Zirne ar 14.un 13.laiku braucienos noslēgumā ierindojās 13.vietā 43 dalībnieču konkurencē (+1,576 s), bet Elīna Ieva Vītola ar 16.un 15.rezultātu – 16.vietā (+1,788 s). Vītolai arī sestā vieta U23 vecuma grupā.

Starptautiskā sezona Latvijas kamaniņu braucējiem noslēgsies nākamās nedēļas nogalē ar Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītā posma sacensībām Sanktmoricas trasē Šveicē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.