Menu
 

Foto: Latvijas kamaniņu braucēju ekipāžām dubultuzvara sezonas noslēguma sacensībās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis Foto - Mareks Gaļinovskis

Teicamu panākumu guvuši Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītā posma sacensībās dabīgajā Sanktmoricas ledus trasē Šveicē. Par uzvarētājiem divnieku ekipāžu sacensībās kļuva Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem, bet otro vietu izcīnīja siguldieši Andris un Juris Šici. Vīru konkurencē ceturto vietu ieņēma Artūrs Dārznieks. 

Pasaules kausa debitanti Bots/Plūme jau pirmajā braucienā izvirzījās par sacensību līderiem, apsteiguši visus krietni pieredzējušākos konkurentus. Otrajā mēģinājumā ropažnieki bija otrie ātrākie un summā uzrādīja labāko laiku.

0,064 sekundes uzvarētājiem zaudēja brāļi Šici, kuri pirmajā braucienā bija ceturtie, bet otrajā ar labāko laiku pakāpās uz otro pozīciju. Šis panākums viņiem arī garantēja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā (603 punkti) un otro vietu sezonas absolūtajā kopvērtējumā, pieskaitot trīs Sprinta kausa sacensības, kuru kopvērtējumā Šici izrādījās labākie (834 p.). Abos vērtējumos šosezon uzvarēja austrieši Tomass Štoi un Lorencs Kollers (attiecīgi un 672 un 942 p.).

Trešā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar 9.un 15.rezultātu braucienos Sanktmoricā summā ierindojās 10.vietā 0,908 sekundes aiz Bota/Plūmes. Arī sezonas kopvērtējumā viņiem abās ieskaitēs 10.vieta (352 un 479 punkti). Bots un Plūme ieņēma septīto vietu Pasaules kausa vērtējumā (397 p.) un astoto vietu absolūtajā kopvērtējumā (516 p.).

Vēlāk notikušajās vīru individuālajās sacensībās diviem Latvijas kamaniņu braucējiem izdevās iekļūt labāko desmitniekā. Artūrs Dārznieks abos braucienos sasniedza piekto rezultātu, bet summā ieņēma ceturto vietu 0,308 sekundes aiz sacensību uzvarētāja austrieša Niko Gleiršera un 0,234 sekundes aiz trešās vietas ieguvēja, titulētā Vācijas pārstāvja Feliksa Loha.

Desmitajā vietā ierindojās  otrs siguldietis Gints Bērziņš, kurš piektdien tika kronēts par kvalifikācijas sacensību jeb Nāciju kausa sezonas kopvertējuma uzvarētāju. Pirmajā braucienā viņš bija trīspadsmitais, bet otrajā ar desmito rezultātu pakāpās par trim pozīcijām (+0,841). Neveiksmīgi startēja Riks Kristens Rozītis, kuram braucienos 24.un 27.vieta un summā 26.pozīcija 32 dalībnieku konkurencē (+1,870 s).

A.Dārznieks bija labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem arī sezonas kopvērtējumā, kurā pārliecinoši triumfēja F.Lohs (870 un 1095 punkti). Pasaules kausa ieskaitē Artūram 12.vieta (301 p.), bet sezonas absolūtajā vērtējumā – 14.vieta (331 p.).

R.K.Rozītim abos vērtējumos 16.vieta (230 un 284 p.), bet G.Bērziņam – divas 17.vietas (218 un 252 p.). Saulkrastietis Kristers Aparjods startēja sezonas pirmajos divos posmos, bet tad guva traumu un izlaida atlikušo sezonas daļu.

Svētdien Sanktmoricā norisināsies dāmu sacensības un komandu stafete. Piektdienas kvalifikācijas sacensībās dāmām otro vietu ieguva Kendija Aparjode un trešo – Elīna Ieva Vītola. Kopā ar viņām startēs arī Elīza Tīruma un Ulla Zirne.

Pasaules kausa posms Santmoricā notiek pirmo reizi kopš 2012.gada.

(papildināta ar vīru sacensību rezultātiem un foto)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.