Menu
 

Siguldiete Vītola negaidīti triumfē sezonas pēdējās sacensībās Sanktmoricā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas debitante, 20 gadus vecā siguldiete Elīna Ieva Vītola sensacionāli uzvarējusi pēdējā devītā posma sacensībās dāmām svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē. Labāko desmitniekā iekļuva vēl divas Latvijas kamaniņu braucējas.

Dabīgā Sanktmoricas ledus trase, kurā kamaniņu braucējas nebija sacentušās teju desmit gadu, gādāja par visai negaidītiem rezultātiem. Latvijas sportistes neierastajos apstākļos bija iejutušās gluži labi, ko jau piektdien Nāciju kausa sacensībās apliecināja saulkrastiete Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola – attiecīgi otrā un trešā vieta.

Svētdien pēc pirmā brauciena Aparjode kļuva par sacensību līderi, bet Vītola bija piektā ātrākā. Otrajā braucienā Elīna uzrādīja trešo labāko rezultātu un, kā izrādījās, ar to bija pietiekami, lai pirmo reizi karjerā izcīnītu uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmā. Janvārī Siguldā Vītola izcīnīja zelta nedaļu Eiropas U23 čempionātā.

Aparjodei otrais brauciens tik labs neizdevās (14.rezultāts) un summā nācās samierināties ar sesto vietu. Savai tautietei viņa zaudēja 0,502 sekundes.

Krimuldiete Elīza Tīruma ar 10.un 8.rezultātu braucienos summā ierindojās devītajā vietā (+0,896 s). Savukārt siguldiete Ulla Zirne pagalam neveiksmīgi veica pirmo braucienu (25.laiks), un piektais labākais rezultāts otrajā mēģinājumā neļāva pakāpties augstāk par 20.vietu 26 dalībnieču konkurencē 2,739 sekundes aiz Vītolas.

Par uzvarētāju gan Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, gan sezonas absolūtajā kopvērtējumā, pieskaitot Sprinta kausa sacensību rezultātus, kļuva Natālija Geizenbergere no Vācijas (attiecīgi 740 un 995 punkti). Labākā no latvietēm bija E.Tīruma, kurai septītā vieta Pasaules kausa vērtējumā (379 p.) un sestā vieta absolūtajā vērtējumā (525 p.).

K.Aparjode attiecīgi desmitajā (339) un devītajā vietā (447), U.Zirne – 14.(224) un 17.vietā (254), bet E.I.Vītola, kura piedalījās tikai pēdējos četros posmos – 20.(180) un 22.vietā (180).

Vēlāk paredzētajās sezonas pēdējās komandu stafetes sacensībās Latvijas komanda, ņemot vērā individuālo sacensību rezultātus, tikai pieteikta gluži neierastā sastāvā – siguldieši Elīna Ieva Vītola un Artūrs Dārznieks, kā arī divnieks Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem. Taču latvieši pie starta nemaz netika – spēcīgā sniegputeņa un arī tehnisku ķibeļu dēļ sacensības tika atceltas. Sezonas kopvērtējumā Latvija komanda saglabāja trešo vietu (330 punktu) aiz Vācijas (415) un Krievijas (375).

Jau ziņots, ka sestdien par uzvarētājiem divnieku ekipāžu sacensībās kļuva Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem, bet otro vietu izcīnīja siguldieši Andris un Juris Šici. Vīru konkurencē ceturto vietu ieņēma Artūrs Dārznieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.