Menu
 

Tomass Dukurs astotais, Martins ārpus desmitnieka pēc pasaules čempionāta pirmās dienas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Tomass Dukurs ieņem astoto vietu, bet viņa jaunākais brālis Martins – tikai 14.vietu pēc pirmajiem diviem pasaules skeletona čempionāta braucieniem Altenbergas trasē Vācijā. Medaļas tiks sadalītas piektdien, kad sportisti veiks vēl divus braucienus.

Pirmajā mēģinājumā, kurā startēja 33 skeletonisti, Tomass uzrādīja pilnīgi vienādu rezultātu ar Metu Vestonu no Lielbritānijas, kas viņiem deva dalītu piekto vietu. Savukārt seškārtējais pasaules čempions Martins, kurš jau treniņu laikā bija mocījies ar tehnikas problēmām, trases lejasdaļā vēl arī pieļāva vairākas kļūdas un bija tikai vienpadsmitais.

Par sacensību līderi pēc pirmā brauciena kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs, kuram cieši sekoja trīs vācieši – Felikss Keizingers (+0,07 sekundes), Kristofers Groters (+0,16 s) un Aleksandrs Gasners (+0,37 s). Tomas Dukurs līderim zaudēja 0,45 sekundes, bet Martins – jau 0,85 sekundes.

Otrajā braucienā siguldiešiem ne tikai neizdevās uzlabot savas pozīcijas, bet tika zaudētas vēl vairākas vietas. Tomass uzrādīja desmito laiku un noslīdēja uz astoto vietu, bet Martins trases vidusdaļā bija uz kritiena robežas, finišā bija tikai septiņpadsmitais un atkrita uz sev netipiski zemo 14.pozīciju.

Līderpozīcijas saglabāja A.Tretjakovs, kuram Tomass Dukurs pēc pirmās dienas zaudē 1,07 sekundes, bet Martins – 1,83 sekundes. Līdz ar to maz ticams, ka brāļiem izdosies piektdien iesaistīties cīņā par godalgām.

Sīvā cīņā par čempiona tituu F.Keizingers no līdera atpaliek tikai par 0,04 sekundēm, K.Groters – par 0,06 sekundēm, bet uz ceturto pozīciju no septītās pakāpās Jevgeņijs Rukosujevs no Krievijas (+0,49 s). Cerības uz pasaules čempionāta medaļu saglabā arī A.Gasners (+0,66 s).

Dāmu sacensībās startēja 24 skeletonistes. Vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda abos braucienos uzrādīja 19.rezultātu, bet summā atkāpusies uz 21.pozīciju. Pēc pirmās dienas sacensībām par līderi kļuvusi Žaklīna Lēlinga no Vācijas, kura abos mēģinājumos sasniedza otro laiku un tuvāko sekotāju Jeļenu Ņikitinu no Krievijas apsteidz par 0,11 sekundes. E.Tērauda līderei zaudē 3,09 sekundes.

Tāpat kā ceturtdien, arī piektdien skeletonistes braucienus veiks plkst. 10.un 11.30, bet skeletonisti – plkst.14 un 16.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.