Menu
 

Tomass Dukurs pasaules čempionātu pabeidz septītajā vietā, Martins – otrā desmita vidū

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Viesturs Lācis, IBSF Foto – Viesturs Lācis, IBSF

Vienā no neveiksmīgākajiem pasaules skeletona čempionātiem karjerā brāļi Dukuri palikuši tālu no medaļām. Piektdien Altenbergas trasē Vācijā finišējušajās sacensībās Tomass Dukurs ieņēma septīto vietu, bet viņa jaunākais brālis Martins – tikai 16.vietu. Dāmu konkurencē Endija Tērauda ierindojās 20.vietā.

Attiecīgi astotā un četrpadsmitā vieta pēc pirmās dienas diviem braucieniem Tomasam un Martinam neļāva cerēt uz goda pjedestālu – reāli mērķi šķita pirmais sešnieks un pirmais desmitnieks. Trešajā braucienā siguldiešiem patiešām izdevās nedaudz uzlabot pozīcijas. Tomass ar astoto rezultātu pakāpās uz septīto vietu, bet Martins, kaut arī atkal pieļāva kļūdu trases augšdaļā, tik tikko izglābās no kritiena un finišā bija tikai sešpadsmitais, summā apsteidza divus konkurentus un pakāpās uz 12.vietu.

Pirmo pozīciju no krieva Aleksandra Tretjakova ar labāko laiku trešajā braucienā pārņēma mājinieks, pagājušā gada pasaules čempions Kristofers Groters.

Pēdējā mēģinājumā Tomass bija desmitais ātrākais un nosargāja savu septīto vietu. Savukārt Martins Dukurs arī ceturtajā braucienā nespēja tikt galā ar trasi, uzrādīja tikai 17.rezultātu un noslēgumā palika neierasti zemajā 16.vietā.

Cīņā par pasaules čempiona titulu otro gadu pēc kārtas triumfēja Kristofers Groters, no kura Tomass četru braucienu summā atpalika par 2,82 sekundēm, bet Martins – par 4,38 sekundēm. Vietas pirmajā sešniekā ieņēma tikai Vācijas un Krievijas skeletonisti. Sudraba medaļu ieguva Aleksandrs Tretjakovs (+0,28 s), bronzu – Aleksandrs Gasners (+1,20 s), priekšā Tomasam bija arī Felikss Keizingers (+1,43 s), Jevgeņijs Rukosujevs (+1,48 s) un Ņikita Tregubovs (+2,71 s).

Dāmu sacensībās pasaules čempionātu debitante Endija Tērauda trešajā braucienā piektdien bija tikai divdesmitā, taču summā apsteidza francūzieti Besāru un kā pēdējā divdesmitā kvalificējās ceturtajam braucienam. Arī tajā viņa uzrādīja 20.rezultātu un summā ierindjās 20.vietā 24 dalībnieču konkurencē.

Par pasaules čempioni trešo gadu pēc kārtas kļuva Tina Hermane no Vācijas, kura pirmajā braucienā bija tikai vienpadsmitā, bet pārējos trijos – pirmā un summā savu tautieti Žaklīnu Lēlingu apsteidza par nieka 0,11 sekundēm. E.Tērauda čempionei četru braucienu kopvērtējumā zaudēja 6,02 sekundes.

Sestdien Altenberga paredzētas pasaules čempionāta jaukto komandu sacensības skeletonā, taču Latvijas sportisti tajās nepiedalīsies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.