Menu
 

Sākas virtuālais Latvijas skolu Ziemas festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

19.februārī startē Latvijas skolu Ziemas festivāls — šoreiz gan virtuāls. Festivālam pieteikušās 109 skolas no visas Latvijas un sacensībām reģistrējušies vairāk nekā 1600 skolēnu, bērnu un jauniešu reģistrācija vēl turpinās. Sacensības risināsies individuāli un tā būs iespēja visu vecuma skolēniem pēc ilgāka pārtraukuma izbaudīt sportisku svētku sajūtu un sacensties ar rezultātiem gan skolas, gan visas Latvijas mērogā.

Kā informēja Latvijas Sporta federāciju padomē, šoreiz Ziemas festivāls notiks virtuāli, skolēniem sacenšoties katram atsevišķi un izmantojot mobilos telefonus. Rezultāti tiks fiksēti ar skolēnu pašu viedtālruņu vai sporta pulksteņu GPS lietotnēm, tādā veidā krājot kilometrus kopvērtējumu ieskaitē. Uzvarēs tas, kurš sakrās visvairāk kilometru. Sacensības risinās pēc principa — ziemā droši pieejamos sporta veidos. Tādējādi bērni un jaunieši varēs gan slēpot un snovot, gan arī skriet, iet pārgājienos vai nūjot, lai sacensības varētu notikt arī tad, ja ziema atkāpjas.

Lai gan pirmo reizi Ziemas festivāls notiek virtuālā formātā, tā mērķis ir nemainīgs. “Svarīgākais Ziemas festivālā — jebkuram skolēnam, arī bez profesionālām iemaņām sporta veidos, dot iespēju piedalīties un sajust, cik daudzveidīgas ir iespējas būt fiziski aktīviem arī ziemā un gūt no tā prieku,” uzsver festivāla rīkotāju organizācijas — Latvijas Sporta federāciju padomes — prezidents Einars Fogelis.

Ziemas festivālam pieteikušies visi iepriekšējo gadu favorīti. Festivālā čempionu kausa īpašnieku Siguldas Valsts ģimnāzijas sporta skolotāja Anda Vīksna norāda, ka skolēniem šāds sacensību formāts būs jauna pieredze. “Jauniešiem, kuri regulāri sporto, ir nepieciešamas sacensības, lai gūtu gandarījumu par treniņos paveikto. Tā ir iespēja gūt pozitīvas emocijas, kas ir nepieciešamas šajā saspringtajā laikā,” uzsver sporta skolotāja.

Virtuālā Ziemas festivāla vēstnesis snovbordists Toms Petrusevičs uzsver, ka jebkādas sportiskās aktivitātes atstāj pozitīvu iespaidu uz mūsu labsajūtu, un aicina Ziemas festivālā ar savu enerģiju iedvesmot citam citu: “Izmanto telefonu lietderīgi, ko sniedz šāgada Ziemas festivāla virtuālais formāts, — ieslēdz sporta aplikāciju, apvieno aktīvu atpūtu ar sacensību garu un izcīni medaļas sev un savai skolai!”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.