Menu
 

Ādažos sāk multifunkcionālas velotrases būvniecību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Arnis Rozītis Foto – Arnis Rozītis

Ādažos sākta multifunkcionālas velotrases būvniecība – ilgi gaidītā velotrase (saukta arī par “pumpu trasi”) atradīsies pretī Ādažu sākumskolai, Attekas ielā 41, kas ir izcila vieta, lai sākumskolas bērni aktīvi izkustētos svaigā gaisā stundu starpbrīžos, kā arī brīvajā laikā starp stundu noslēgumu sākumskolā un mācību sākumu Mākslas un mūzikas vai sporta skolā.

Kā vēsta novada pašvaldībā, velotrases kopējā asfaltētās daļas platība ir 840 kvadrātmetri, trases garums – 207 metri. Velo trase būs atbilstoša gan plaša spektra lietotāju vajadzībām (dažādu prasmju līmeņiem un vecuma grupām), gan arī lietpratēju velosportistu treniņiem ar lielāku dinamiku un atbilstošu reljefu akrobātisku lēcienu izpildīšanai.

Janvārī noslēdzās iepirkums par multifunkcionālas velo trases būvniecību. Trases kopējās izmaksas veido 97 519,78 eiro bez PVN. Trases izbūvi veiks vieni no savas jomas labākajiem speciālistiem, kuriem ir liela pieredze līdzīgu projektu īstenošanā gan Latvijā, gan arī pasaulē – SIA “City Playgrounds”. Būvdarbu pabeigšana plānota līdz šā gada maija beigām, bet trases nodošana ekspluatācijā –  līdz šā gada jūnija beigām.

Trase būs lieliski piemērota ne tikai sākumskolas bērniem, norāda Ādažu novada domē. Tā atbildīs arī jauniešu, pieaugušo un senioru vajadzībām, un būs pielāgota arī dažādu braucamo (velosipēdu, skrejriteņu, skrituļdēļu, skrituļslidu u.c.) un arī dažādu prasmju līmeņu braucējiem.

 “Velo “pumpu trase” ir īpaši aprīkota vieta velobraukšanai, sniedzot iespēju sportu apvienot ar vērtīgu un veselīgu izklaidi. Braukšana pa trasi uzlabo fizisko formu, un tā pilda arī sociālo funkciju, aicinot brīvo laiku pavadīt aktīvi un veselīgi kopā ar draugiem vai ģimeni,” izteicies Ādažu novada domes Sporta daļas vadītājs Arnis Rozītis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.