Menu
 

Baldones slēpotājas starp Latvijas skolu Ziemas festivāla laureātēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - lsfp.lv/festivals Foto - lsfp.lv/festivals

Noslēdzies 24. Latvijas skolu Ziemas festivāls, kas šogad pirmo reizi notika virtuāli. Festivālā sadalīts vairāk nekā 200 medaļu komplektu, attālināti īstenojot iekšējas sacensības gan katrā no Latvijas skolām, kas piedalījās, gan valsts mēroga ieskaitē un savstarpējā skolu kopvērtējumā. Latvijas skolu Ziemas festivāla virtuālās sacensības notika no 19. februāra līdz 4. martam.

Festivāla rīkotāji atgādina, ka skolēni divu nedēļu garumā attālināti sacentās distanču un kalnu slēpošanā, snovbordā, skriešanā un iešanā, rezultātus fiksējot ar pašu mobilajiem telefoniem un izmantojot GPS sporta lietotnes. Medaļu ieguvējus noteica pēc festivāla laikā visvairāk veiktajiem kilometriem visos sporta veidos kopā katrā skolā, absolūtajā un skolu kopvērtējumā.

Absolūtajā meiteņu kopvērtējumā uzvaru izrāva slēpotāja Zlata Pancerko no Daugavpils 16. vidusskolas ar iespētiem 880 km. Savukārt sudrabu un bronzu izcīnīja Baldones vidusskolas audzēknes Aleksandra Nikonova (879 km) un Karlīna Bunkše (782 km), turklāt, ka Nikonovu no uzvarētājas šķīra vien 800 metri – divi stadiona apļi.

Puišu kopvērtējumā uzvarēja Daniels Kodaļevs no Alūksnes vidusskolas, kurš Ziemas festivāla gaitā noslēpoja 1192 km – attālumu, kas pielīdzināms ceļam no Latvijas līdz Vācijai. Sudrabu un bronzu izcīnīja daugavpilieši – brāļi Iļja (1049 km) un Gļebs (1000 km) Ziļi, kuri attiecīgi pārstāv Daugavpils 3. vidusskolu un Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolu-liceju.

Skolu kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Alūksnes novada vidusskola ar veiktiem 6249 km. Otrajā vietā Gulbenes novada vidusskola ar 5798 km, bet trešajā vietā finišēja Daugavpils 12. vidusskola ar veiktiem 5254 km. Uzreiz aiz labāko trijnieka ierindojās Baldones vidusskola (4691 km) un Siguldas Valsts ģimnāzija (4449 km).

No Pierīgas mācību iestādēm sacensībās piedalījās arī Siguldas Pilsētas vidusskola, Laurenču sākumskola, Mārupes Valsts ģimnāzija, Allažu pamatskola un Salas sākumskola. Pēc festivāla rīkotāju aplēsēm, kopumā festivāla laikā 1650 skolēni no 108 skolām veikuši vairāk nekā 160 000 km.

“Paldies sporta skolotājiem, kuri pieņēma šo novatorisko sacensību formātu un aktīvi iesaistīja skolēnus inovācijās – mēs patiesi augstu novērtējam skolotāju līdzdalību šajā inovāciju projektā,” sacīja sacensību rīkotāju organizācijas – Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) – prezidents Einars Fogelis. Viņš uzsvēra, ka Ziemas festivāla noorganizēšana jaunās realitātes apstākļos bija vērienīgs izaicinājums. “Virtuālais Latvijas skolu Ziemas festivāls ir pirmās šāda veida sacensības, kas īstenotas Eiropā, aptverot ziemas un ziemā pieejamus sporta veidus, kurās brīvi var iesaistīties ikviens skolēns,” sacīja E. Fogelis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.