Menu
 

Latvijas florbola čempionāts atsākas ar Ulbrokas vīru un Ķekavas dāmu komandu uzvarām (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - florbola skola "Masters" Foto - florbola skola "Masters"

Pēc vairāk nekā četru mēnešu pauzes Latvijas florbola čempionātu šonedēļ atsākušas dāmu un vīru virslīgas komandas. Panākumus sestdienas spēlēs svinēja “Oxdog Ulbroka” vīru un “Ķekavas Bulldogs/NND” dāmu klubi, bet svētdien – “FK Ķekava” florbolistes. Spēles pagaidām notiek bez skatītāju klātbūtnes.

“Oxdog Ulbroka” florbolisti mājas spēlē pret “Irlava/Avant” vienību pirmajā trešdaļā divreiz nonāca zaudētājos (0:1, 1:2), bet pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 3:3. Spēles pēdējā posmā pirmajās 10 minūtēs mājiniekiem izdevās gūt divus vārtus, pamatlaika pēdējās četrās minūtēs vēl divus, un Ulbrokas klubs svinēja uzvaru 7:4.

Par mača labāko spēlētāju laukuma saimnieku rindās atzina Rolandu Kovaļevski, kurš guva trīs vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja. Matīss Kristians Morozovs izcēlās ar vienu precīzu sitienu un divām piespēlēm.

Virslīgas turnīra tabulā “Oxdog Ulbroka” ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ieņem un 20 punktiem otro vietu aiz FBK “Valmiera” (21 punkts 9 spēlēs). Trešajā vietā ir Cēsu “Lekrings” (20 p., 8 sp.), bet ceturtajā – “Ķekava” (18 p., 9 sp.).

Atšķirībā no ulbrokiešiem “Ķekavas Bulldogs/NND” florbolistes stabilus pamatus uzvarai pār “Irlava/Tukums” vienību ielika jau pirmajā trešdaļā, kad guva četrus vārtus pēc kārtas. Trešā perioda pašā sākumā pretiniecēm izdevās vienus vārtus atgūt (5:1), taču atlikušajā laikā bumbiņa vēl piecas reizes ielidoja viešņu vārtos – 10:1. Pa diviem vārtiem ķekavietēm iemeta Karīna Saidova, Anna Mūrniece, Elīna Dīce un Anna Ankudinova.

Svētdien ar “Irlava/Tukums” komandu savā laukumā sacentās“FK Ķekava” florbolistes, un šī mača scenārijs bija ļoti līdzīgs dienu iepriekš notikušajai spēlei. Otrās trešdaļas sākumā ķekavietes bija panākušas 4:0 pārsvaru, tad viešņas iemeta divus vārtus, bet turpinājumā laukumā pilnībā dominēja Ķekavas florbolistes – 9:2. Piecus vārtus guva Kristiāna Elizabete Krūmiņa, bet Paula Metāla savāca četrus rezultativitātes punktus (2+2).

Līdz ar septīto uzvaru sezonas astoņās spēlēs “buldodzes” nostiprinājušās turnīra tabulas pirmajā vietā (21 punkts), bet “FK Ķekava” ar deviņiem punktiem četras spēlēs ir ceturtajā pozīcijā.

Kā zināms, Latvijas florbola čempionāta spēles nebija notikušas kopš novembra sākuma, kad, balstoties uz Ministru kabineta lēmumiem, visu sacensību norise tika pārtraukta. Kā vēsta Latvijas Flobola savienība, aizvadīt pilnvērtīgus treniņus iekštelpās bija atļauts no 8. marta, kas komandām nodrošināja trīs nedēļu sagatavošanas posmu pirms atgriešanās intensīvā spēļu režīmā. Čempionātu turpinās visas vienības, kas to uzsāka – 12 vīriešu un astoņas sieviešu konkurencē. Visas spēles notiks bez skatītāju klātbūtnes arēnās, ja vien sezonas gaitā netiks pieņemti kādi ierobežojumu atvieglojumi valsts līmenī.

Vīriešu virslīgas čempionāta regulāro turnīru plānots aizvadīt pilnā apmērā un noslēgt maija nogalē, bet izslēgšanas spēlēm tiks piemērota saīsināta izspēles kārtība – ceturtdaļfināla sērijas līdz divām uzvarām, kam sekos divu dienu "Final Four" formāta finālturnīrs, kurā sadalīs medaļas. Nākamos Latvijas čempionus plānots noskaidrot pirms vasaras saulgriežiem.

Sieviešu čempionāta regulāro turnīru plānots noslēgt maija sākumā. Tam sekos ceturtdaļfināla un pusfināla sērija līdz divām uzvarām, bet čempiones un bronzas medaļnieces tiks noteiktas jūnija sākumā.

(papildināta ar svētdienas spēles rezultātu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.