Menu
 

Pēc ilga pārtraukuma Stopiņu un Salaspils handbolistes tiek pie panākumiem virslīgas turnīrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Pēc vairāku mēnešu piespiedu pauzes epidemioloģiskās situācijas dēļ nedēļas nogalē atsācies Latvijas dāmu handbola virslīgas turnīrs. Svētdien pie uzvarām tika abas Pierīgas komandas – Salaspils sporta skola un Stopiņu NHK.

Salaspils sporta skolas komanda šosezon kopš rudens virslīgas turnīrā bija aizvadījusi tikai divus mačus, bet nu divu dienu laikā izspēlēja vēl divus.

Sestdien mājas spēlē pret “Dobele REIR” vienību salaspilietes sākumā uzņēmās vadību (7:5), taču neveiksmīgi aizvadīja pirmā puslaika otro pusi un nonāca zaudētājās 10:14. Ilgu laiku rezultāta starpība turējās 2-4 vārtu robežās Dobeles komandas labā, 12 minūtes līdz beigām mājiniecēm beidzot izdevās panākt izlīdzinājumu 26:26, taču viešņas nekavējoties atbildēja ar trim precīziem metieniem pēc kārtas un nelielo pārsvaru nosargāja līdz beigām – Salaspils handbolistēm zaudējums 32:35. Laukuma saimniecēm Renāte Salmane guva 14 un Dace Potapova 8 vārtus.

Svētdien Salaspils komanda viesojās pie Jēkabpils sporta skolas vienības un līdz pirmā puslaika vidum iekrāja solīdu sešu vārtu pārsvaru (12:6), ko līdz pārtraukumam vēl palielināja (21:13). Otrajā puslaikā jēkabpilietes pamazām starpību deldēja un astoņas minūtes līdz beigām samazināja to līdz minimumam (29:28), tomēr Salaspils handbolistes izturēja un svinēja pirmo uzvaru sezonā – 33:32. Dacei Potapovai seši precīzi metienim Renātei Salmanei un Frīdai Bindukai pa pieciem.

Stopiņu NHL handbolistes svētdien izbraukuma spēlē Dobelē bija spiestas atspēlēt četru vārtu deficītu (6:10), taču vēl pirmajā puslaikā to ar uzviju paveica (14:12), pēc pārtraukuma pieaudzēja pārsvaru līdz 25:16 un turpinājumā noturēja laukuma saimnieces drošā attālumā – pārliecinoša uzvara 39:30. Stopiņu kluba labā pa astoņiem goliem iemeta Lana Nikolajeva un Anna Pudovska, pa sešiem – Elza Seržante, Kristīne Daņiļenko un Kristīne Dzenīte.

Dāmu virslīgas čempionātā dalību atsaukusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komanda un anulēti rezultāti spēlēs ar tās līdzdalību, liecina Latvijas Handbola federācijas informācija. Līdz ar to turnīra tabulā Stopiņu NHK ir pirmajā vietā ar septiņiem punktiem četrās spēlēs, bet Salaspils sporta skola ar diviem punktiem četros mačos ir piektajā pozīcijā sešu komandu konkurencē.

Jāpiebilst, ka nedēļu iepriekš Ulbrokas sporta kompleksā notika nesen atjaunotās Latvijas dāmu handbola izlases otrā treniņnometne. Valstsvienība gatavojas 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, un kandidāšu skaitā iekļautas astoņas Stopiņu NHK un divas Salaspils sporta skolas komandas spēlētājas

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.