Menu
 

Pierīgas forbola derbijā Ulbroka otrreiz sezonā pārspēj Ķekavu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FS "Masters" Foto - FS "Masters"

Abu Pierīgas florbola klubu savstarpējā spēlē Latvijas virslīgas čempionātā pirmdien vakarā “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” savā laukumā ar minimālu pārsvaru uzvarēja “Ķekavas” florbolistus un nostiprinājās labāko komandu pirmajā trijniekā. Ķekavieši, kuri sezonas sākumā kādu brīdi bija tabulas līderi, šobrīd atkāpušies uz sesto pozīciju.

Abu klubu pirmā apļa savstarpējā mačā Ķekavā mājinieki cieta pamatīgu sakāvi 7:16, toties šoreiz cīņa aizritēja pavisam citādi. Pirmajā trešdaļā vadībā bija gan vieni, gan otri, taču pārtraukumā komandas devās, tablo vēstot neizšķirtu 2:2. Līdz nākamajam golam bija jāgaida gandrīz 17 minūtes, un vēlreiz priekšā izvirzījās “Ķekava”.

Taču, kā izrādījās, izšķirošie notikumi risinājās nākamās minūtes laikā, kad mājinieki iemeta divus vārtus un pēc tam trešās trešdaļas pašā sākumā vēl vienus. Viesi drīz vien vienus vārtus atguva, taču tas atlikušajā laikā arī bija viss. Pamatlaika izskaņā ķekavieši vēl izmēģināja vārtsargu nomainīt ar laukuma spēlētāju, tomēr izlīdzinājumu tā arī vairs nepanāca – 5:4 “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” florbolistu labā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Rolands Kovaļevskis, pa vieniem – Kārlis Jānis Petrovskis, Valters Lapiņš un Atis Blinds, bet par labāko spēlētāju komandā atzina vārtsargu Ivaru Dišereitu, kura kontā 38 atvairīti metieni. “Ķekavas” rindās šo titulu izpelnījās “hettrika” autors Kristaps Laugalis,vienreiz precīzi meta Gints Klēģers.

Virslīgas turnīra tabulā Ulbrokas florbolisti ar 35 punktiem 15 spēlēs ieņem trešo vietu aiz Cēsu “Lekringa” (42 p.) un florbola kluba “Valmiera” (37), taču konkurenti aizvadījuši trīs spēles vairāk. Ulbrokiešiem seko Kocēnu “Rubene” (30 p.), “Irlava/Avant” (28) un “Ķekava” (27), kurai arī divas spēles rezervē.

Virslīgas pamatturnīrā komandas aizvadīs pa 22 spēlēm, astoņas labākās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.