Menu
 

Ulbrokas florbolisti grauj gan līderus, gan pastarīšus; vieta ceturtdaļfinālā arī Ķekavai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FS "Masters" Foto - FS "Masters"

Divas uzvaras triju dienu laikā Latvijas virslīgas florbola čempionātā izcīnījuši “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” komandas florbolisti. Pie panākuma, gan pagarinājumā, trešdien tika arī “Ķekava”. Abi Pierīgas klubi kārtu pirms pamatturnīra beigām jau kvalificējušies izslēgšanas turnīram, turklāt nav izslēgts ka ceturtdaļfinālā varētu tikties savā starpā.

Ulbrokas komandai mājas spēlēs pretiniekos nāca gan pirmo vietu jau garantējušais Cēsu “Lekrings”, gan pēdējā vietā esošā RTU/”Rockets” vienība, kas iepriekšējās 20 spēlēs bija guvusi tikai vienu uzvaru.

Pret cēsniekiem “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” florbolisti jau pirmajā trešdaļā bija iekrājuši triju vārtu pārsvaru. Otrā perioda sākumā pretinieki īsā laikā atspēlēja divus vārtus, taču ulbrokieši nekavējoties atbildēja ar vēl trim un aizvadīja cīņu līdz pārliecinošai uzvarai 9:3. Rolands Kovaļevskis iemeta četrus golus, četri rezultativitātes punkti (2+2) arī Matīsam Kristianam Morozovam.

Trešdienas mačā pirmo reizi bumbiņa RTU/”Rockets” komandas vārtos ielidoja jau 10.sekundē, trešdaļas izskaņā rezultāts bija jau 5:0, un arī turpinājumā mājinieki turpināja graut pastarīšus – beigu rezultāts 14:4. R.Kovaļevskim 4+2, Danielam Jānim Anim 3+2, M.K.Morozovam 2+2, Atim Blindam 1+3.

“Ķekavas” florbolisti viesojās pie Talsu novada sporta skolas/”Krauzers” komandas un cīņas gaitā bija gan vadībā (2:1, 4:3), gan iedzinējos (2:3, 4:6, 5:7). Trešā perioda vidū divu minūšu laikā ķekaviešiem izdevās iemest divus golus (7:7), un līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās. Pagarinājumā bija aizritējusi pusotra minūte, kad uzvaras vārtus “Ķekavas” labā – savus otros šajā spēlē – guva Renāts Degins – 8:7. Klāvs Jansons viesu rindās atzimējās ar “hettriku” un vienu rezultatīvu piespēli.

Virslīgas pēdējās kārtas spēles paredzētas šīs nedēļas nogalē. Atkarībā no to iznākumiem “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” finišēs otrajā vai trešajā vietā – tieši tikpat punktu (45) ir arī florbola klubam “Valmiera”. Savukārt “Ķekava” ar 33 punktiem ieņem piekto vietu, taču nelabvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā var noslīdēt arī līdz astotajai pozīcijai.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmās divas ieņem Pierīgas klubu uzbrukuma līderi – Klāvs Jansons ar 50 punktiem (19+31) un Rolands Kovaļevskis ar 46 punktiem (28+18).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.