Menu
 

Latvijas Skolu šaha olimpiādes laureātu vidū arī Olaines un Baldones jaunie šahisti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Šaha federācija Foto - Latvijas Šaha federācija

Nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas Skolu šaha olimpiādes noslēdzošais fināls meitenēm trijās vecuma grupās, bet nedēļu iepriekš laureātus trijās klašu grupās noskaidroja puiši. Starp olimpiādes medaļu ieguvējiem ir arī divi Pierīgas skolu audzēkņi.

Latvijas Skolu šaha olimpiāde norisinājās trīs posmos: pirmajā posmā katra skola izvirzīja trīs labākos zēnus un trīs labākās meitenes trijās vecuma grupās: 1.-4. klase, 5.-9. klase un 10.-12. klase. Otrajā posmā norisinājās reģionālā atlase, kurai noslēdzoties, tika atlasīti trīs labākie zēni un trīs labākās meitenes no katra reģiona katrā no vecuma grupām. Šie jaunie šahisti piedalījās noslēdzošajā trešajā posmā. Tāpat kā atlases un reģionālie posmi, fināls norisinājās tiešsaistes šaha platformā “lichess.org”.

Kā informēja turnīra galvenais tiesnesis Toms Kalniņš, vairākās vecuma grupās spēles noritējušas tik saspringti, ka, cīnoties par goda pjedestālu, medaļniekus nācies noskaidrot ar papildrādītājiem. Piemēram, 5.-9. klašu grupā puišiem turnīra noslēgumā pa 7 punktiem no 9 iespējamiem bija četriem šahistiem, un uzvarētājs tika noskaidrots pēc papildrādītājiem. Tie vislabākie izrādījās Emīlam Jānim Mieriņam no Olaines 1. vidusskola, kuram pirmā vieta un čempiona tituls.

Savukārt finālā meitenēm vecuma grupā no 1.-4. klasei pirmo vietu ieņēma Marija Kuzņecova no Ziemeļvalstu ģimnāzijas, bet trešo vietu – Lauma Mieriņa no Baldones vidusskolas.

Pārējās grupās par uzvarētājiem kļuva Martijs Krakops no Tilžas vidusskolas (1.-4.kl.), Agnesa Stepania Ter-Avetisjana no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas (5.-9.kl.), Madara Golsta no Rīgas Komercskolas (10.-12.kl.) un Rihards Bekasovs no Rīgas 25. Vidusskolas (10.-12.kl.).

"Ņemot vērā šī brīža izaicinājumus, mēs esam gandarīti, ka spējām nodrošināt šaha dzīves norisi bērniem un jauniešiem tiešsaistē. Mums ir cerība, ka tiešsaistes šaha olimpiāde spēja rosināt interesi jaunajiem šaha entuziastiem, kā arī motivēt šaha lietpratējus turpināt attīstīties. Ceram, ka projekta dalībnieki mūs priecēs ar saviem sasniegumiem un meistarības līmeni arī klātienes turnīros, kurus mēs visi ļoti gaidām," izteicies turnīra direktors un Starptautiskās šaha federācijas instruktors Viesturs Kapče.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.