Menu
 

Latvijas orientieristi Šauļos aizvada savu līdz šim veiksmīgāko Baltijas čempionātu

  • Autors:  LETA
Foto - Latvijas Orientēšanās federācija Foto - Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas orientēšanās izlases sportisti aizvadītās nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Šauļos kopumā izcīnīja 23 medaļas un aizvadīja savu līdz šim veiksmīgāko Baltijas čempionātu, informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

LOF vēsta, ka Latvijas sportisti par čempioniem stafetē tika kronēti visās vecuma grupās un kopumā tika izcīnītas 23 medaļas. Tāpat Latvijas izlase uzvarēja valstu kopvērtējumā.

Lietuvas pilsētas Šauļu apkārtnē notikušais Baltijas čempionāts orientēšanās sportā bija pirmās starptautiskās orientēšanās sacensības Baltijā pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma. Latvijas orientieristi šo piespiedu pauzi bija izmantojuši godam, treniņos vēl vairāk uzlabojot savu sniegumu, par ko liecina 29. un 30.maijā notikušā Baltijas čempionātā gūtie rezultāti.

Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja 61 sportists un orientieristi izcīnīja 23 medaļas, no kurām 11 ir zelta.

Orientēšanās sacensībās garajā distancē elites grupā dāmām pārliecinošu uzvaru guva Sandra Grosberga, kura 10,7 kilometrus garo distanci veica stundā, 25 minūtēs un deviņās sekundēs, otrās vietas ieguvēju Lietuvas sportisti Sandru Paužaiti apsteidzot par septiņām minūtēm un trijām sekundēm.

Tikmēr Laura Puķīte izcīnīja sesto vietu, Elīzai Ozolai - devītā vieta, Iritai Puķītei 10., Lienei Brūvelei - 11.pozīcija, bet Signe Sirmā nefinišēja.

Vīru konkurencē 16,5 kilometru distancē sudraba medaļu ieguva Uldis Upītis - viena minūte un 42,38 sekundes, kurš par nepilnām divām minūtēm piekāpās lietuvietim Aļģirdam Bartkevičam. Piektā un sestā vieta attiecīgi Mārtiņam Sirmajam un Artūram Pauliņam, bet no 8. līdz 12.vietai ieņēma Ilgvars Caune, Edgars Bertuks, Rihards Krūmiņš, Valters Reneslācis un Rūdolfs Zērnis.

M-14 grupā viss goda pjedestāls Latvijas jaunajiem orientieristiem - par Baltijas čempionu kļuva Renārs Grasis, sudraba medaļa Robertam Graudiņam, bet bronza - Lukasam Siliņam. Savukārt W-14 grupā sudraba medaļu izcīnīja Lauma Jaunelsiņa.

M-16 grupā bronzas medaļu izcīnīja Mārtiņš Dzenītis, bet W-16 grupā Sanda Lapiņa - sudraba medaļu. Par Baltijas čempioni W-18 grupā kļuva Laura Berķe, bet Leonardai Baltiņai trešā vieta, savukārt M-18 puišu grupā no Latvijas orientieristiem labāko rezultātu uzrādīja Gustavs Staņa - sestā vieta.

Sīva cīņa par čempiona titulu bija M-20 grupā, kur Emīls Zērnis par septiņām sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju lietuvieti Roku Barausku, bet Niklāvs Jēkabs Janovs no viņa atpalika par 15 sekundēm un izcīnīja bronzas medaļu. Savukārt W-20 grupā Latvijas orientieristiem zelts un sudrabs - par Baltijas čempioni kļuva Elza Ķuze, bet vicečempione ir Kristīne Brunere.

Izcils veikums Latvijas sportistiem arī stafetēs - izcīnītas sešas no sešām iespējamajām zelta medaļām, kā arī viena sudraba un divas bronzas godalgas.

Elites grupā vīriem triumfēja Latvijas otrā komanda ar Edgaru Bertuku, Artūru Pauliņu un Ilgvaru Cauni sastāvā, bet Latvijas pirmā komanda (Mārtiņš Sirmais, Rūdolfs Zērnis un Uldis Upītis) tika pie sudraba medaļas. Elites grupā dāmām pārliecinoši triumfēja Latvijas pirmā komanda ar Signi Sirmo, Iritu Puķīti un Sandru Grosbergu sastāvā (Latvijas otrajai komandai - ceturtā vieta).

M-16 grupā zelta medaļu kaldināja Odo Vītoliņš, Mārtiņš Dzenītis, Dāvis Vintišs, W-16 grupā - Ruta Dāboliņa, Līva Andersone un Sandra Lapiņa, M-20 grupā - Gustavs Staņa, Austris Kalniņš, Matīss Saulīte, W-20 grupā - Kristīne Brunore, Anna Emīlija Suta un Elza Ķuze. Vēl W-16 grupā bronzas medaļu izcīnīja Latvijas otrā komanda, bet M-20 grupā bronza Latvijas trešajai komandai.

2017.gadā Baltijas čempionātā Ignalinas apkārtnē Latvijas sportisti tika pie 23 godalgām, 2018.gadā Krāslavā Latvija izcīnīja 21 medaļu, 2019.gadā Viru - 15 medaļas, bet 2020.gadā Covid-19 pandēmijas dēļ Baltijas čempionāts nenotika.

Latvijas sportistiem šīs sacensības bija arī kā viens no atskaites punktiem komandas komplektācijai jūlija sākumā Čehijā gaidāmajam pasaules čempionātam, bet pēc Baltijas čempionāta Latvijas elites sportisti dodas uz treniņnometni un atlases sacensībām Čehijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.