Menu
 

Salaspils stadions atjaunots atbilstoši starptautiskajiem standartiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils novada pašvaldība Foto - Salaspils novada pašvaldība

Trešdien, iededzot jaudīgos laukuma prožektorus, tika iezīmēts rekonstruētā Salaspils stadiona jaunais darba cēliens. Kā informēja Salaspils novada pašvaldībā, ar savu klātbūtni vēsturisko mirkli pagodināja Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko, bet laukumu "iesildīja" futbola kluba "Salaspils" otrās līgas komandas sportisti un Salaspils sporta skolas vieglatlēti.

2018.gadā Salaspils novada pašvaldība un Latvijas Futbola federācija noslēdza sadarbības līgumu par apsveicamu iniciatīvu: modernizēt futbola laukumu Salaspilī, kas ļautu Pierīgas reģionā izveidot augsta līmeņa Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prasībām atbilstošu stadionu. Federācija no saviem līdzekļiem apņēmās piešķirt Salaspilij pilnīgi jaunu modernu mākslīgo segumu, savukārt Salaspils novada pašvaldība – divus turpmākos gadus atvēlēt vismaz 600 000 eiro stadiona infrastruktūras uzlabošanai.

2019.gada vasarā uzsākās vērienīgi remontdarbi, kuru ietvaros veikta stadiona pārbūve. Pirmajā kārtā ietilpa drenāžas un lietus kanalizācijas izbūve sporta laukumam, futbola laukuma un skrejceļu apgaismojuma balstu pamatu izbūve un futbola laukuma pamatnes sagatavošana jaunā seguma ieklāšanai. Pēc šo darbu pabeigšanas stafeti pārņēma Latvijas Futbola federācija, kura par saviem līdzekļiem ieklāja modernu mākslīgo segumu, nodrošinot iespēju pašvaldības iedzīvotājiem realizēt sportiskās aktivitātes kvalitatīvā, mūsdienīgā un drošā vidē.

Otrajā kārtā izveidoti vieglatlētikas sektori un saglabāts esošo skrejceliņu skaits. Tā kā pa vidu skrejceļu ovālam atrodas jaunais futbola laukums, lai novērstu bumbas izsišanu ārpus laukuma, aiz futbola vārtiem uzstādīts norobežojošais tīkls. Stadiona vienā pusē ir kārtslēkšanas, tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektori un šķēršļu skrējiena ūdens bedre, savukārt otrā pusē – lodes grūšanas sektors un vieta augstlēkšanai. Diska, vesera un šķēpmešanas sektori atrodas ierastajā vietā. Ap volejbola laukumu izveidots betona bruģa segums tribīņu izvietošanai.

Ja iepriekš stadionā varēja sportot tikai gaišajā diennakts laikā, tagad spēles varēs notikt, nerēķinoties ar dienasgaismu, norāda pašvaldībā. Pamatojoties uz nopietniem aprēķiniem, pašu stadionu un skrejceļus apgaismos kopā 116 LED prožektori, uzstādīti uz četriem galvenajiem 25 metrus augstajiem mastiem. Savukārt volejbola laukumu apgaismošanai tiks izmantoti seši zemāki apgaismes stabi, uz kuriem tiks uzstādīti 16 LED prožektori. LED tehnoloģijas stadiona apgaismošanai ļaus patērēt ievērojami mazāk elektroenerģijas.

Tuvākajā laikā stadions tiks sertificēts, un tajā jau varēs notikt daudz plašāka mēroga vērienīgas sporta sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.