Menu
 

Latvijā pazīstami sportisti un treneri ar iniciatīvu "Es atbalstu sportu!" centīsies uzlabot sporta situāciju valstī

  • Autors:  LETA
Latvijā pazīstami sportisti un treneri ar iniciatīvu "Es atbalstu sportu!" centīsies uzlabot sporta situāciju valstī arhīvs

Latvijā labi zināmi sportisti un treneri apvienojušies, izveidojot iniciatīvu "Es atbalstu sportu!", kuras ietvaros tiks virzītas idejas un priekšlikumi, kā uzlabot sporta nozares situāciju valstī.

Šajā iniciatīvā ir apvienojušās vairāk nekā 50 Latvijas sporta organizācijas un virkne sportistu un treneru. Tajā iesaistījušies kādreizējais hokejists un pašreizējais treneris Oļegs Sorokins, divnieku kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici un vieninieku braucēja Ulla Zirne, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, skeletona treneris Dainis Dukurs, kādreizējais hokejists Jēkabs Rēdlihs, motosportists Martīss Karro, Latvijas motokrosa blakusvāģiem leģenda Kristers Serģis, kādreizējais sprinteris Ronalds Arājs, florbolists Andis Blinds un citi.

"Es atbalstu sportu!" raksta, ka Latvijā ir nepietiekams finansējums sportā un sporta pārvalde nedarbojas efektīvi. Tādēļ iniciatīvas mērķis ir aktualizēt pašreizējo situāciju šajā nozarē valstī un rast veidus, kā risināt sasāpējušos jautājumus.

"Situācija Latvijas sportā ir sasniegusi kritisko robežu – dramatiski, līdz pat 75% samazinājies ziedojumu apjoms," teikts "Es atbalstu sportu!" ziņojumā. "Jau šobrīd mūsu sportisti spiesti atteikties no dalības starptautiskās sacensībās un turnīros, novecojošais treneru un sporta pedagogu sastāvs raisa bažas par iespējām mūsu bērniem tuvākajā nākotnē trenēties sportā, nepārdomātā sporta infrastruktūras attīstība liedz veidoties jaunajai sportistu paaudzei."

Organizācijas atklāšanas pasākums risināsies nākamajā otrdienā Esplanādē plkst.12, kur tā iepazīstinās ar situāciju Latvijas sporta nozarē, aktuālajiem problēmjautājumiem un prasībām valdībai un politiskajām partijām. Tāpat tiks prezentēts "Es par sportu!" redzējums par iespējamiem risinājumiem situācijas uzlabošanai sporta nozarē Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.