Menu
 

Liepiņš uzvar velobrauciena "Baltic Chain Tour" Latvijas posmā un sacensību kopvērtējumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Liepiņš uzvar velobrauciena "Baltic Chain Tour" Latvijas posmā un sacensību kopvērtējumā publicitātes

Sestdien skaistu uzvaru “Baltic Chain Tour” daudzdienu velobrauciena otrajā posmā no Valmieras līdz Siguldai izcīnīja Latvijas Nacionālās izlases sportists Emīls Liepiņš, kurš pirms pēdējā posma Lietuvā kļuva arī par kopvērtējuma līderi.

“Baltic Chain Tour” daudzdienu velobrauciena sacensību trešajā no četrām dienām 111 tūri turpinošie dalībnieki no 19 komandām sacentās pa Latvijas ceļiem. 155 garā distance veda no Valmieras līdz Siguldā. Posmā bija iekļauti arī trīs starpfiniši, kas atradās Smiltenē, Priekuļos un Plācī. Kopvērtējumā pirms Latvijas etapa līdera godā atradās titulētais lietuvietis Ramūns Navardausks, kurš šajās sacensībās pārstāv Lietuvas nacionālo izlasi. Tikmēr no latviešiem trešais bija Emīls Liepiņš, bet ceturtais Andžs Flaksis.

Kā vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija, jau īsi pēc starta Valmierā dalībnieki piedzīvoja ļoti spēcīgas lietus gāzes, kas ar nelieliem pārtraukumiem turpinājās līdz pat distances vidusdaļai. Pirmajā starpfinišā uzvarēja Igaunijas izlases sportists Martins Lāss, kurš triumfēja pirmajā etapā Tallinā. Otrais starpfinišā bija Liepiņš, bet trešais Navardausks.

Turpinājumā izveidojās atrāviens, kurā bija arī kopvērtējuma ceturtajā vietā esošais Flaksis. Bēgļi tika panākti pie Raganas. Pēdējos kilometros sekoja aktīva cīņa par pozīciju, tomēr bija skaidrs, ka uzvarētāja liktenis noskaidrosies Gaujas kalnā. Lielisku dabu paveica visi Latvijas nacionālās izlases sportisti, kuri finišam virzīja Liepiņu. Dobelnieks nepievīla. Uzsācis sprintu 300 metrus pirms finiša, viņš konkurentiem neatstāja nekādas cerības. Distances pēdējā taisnē, savu līdzjutēju atbalstīts, Emīls varēja izbaudīt uzvaras garšu. Trasē uzvarētājs pavadīja 3 stundas 24 minūtes un 4 sekundes.

Uzvarētājam zaudējot piecas sekundes, otro vietu ieguva Polijas kontinentālās komandas “Hurom” komandas riteņbraucējs Jakubs Kačmareks, bet labāko trijnieku noslēdza Ramūns Navardausks (+00:05).

Velobrauciens noslēdzās svētdien, kad riteņbraucēji veica 159 kilometru garo trešo posmu no Paņevežas līdz Viļņai. Trešajā vietā finišēja Emīls Liepiņš, tādējādi nodrošinot uzvaru kopvērtējumā. Dobelniekam šī bija pirmā UCI kategorijas daudzdienu velobrauciena uzvara karjerā. Otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Ramūns Navardausks, kurš Liepiņam zaudēja deviņas sekundes. Trešais palika igaunis Gerts Joeārs (+00:19).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.