Menu
 

Salaspils riteņbraucējs Kaļveršs Valgā izcīna Latvijas čempiona kreklu grupas braucienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Sestdien Igaunijas pilsētā Valgā visas dienas garumā norisinājās Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Sacensību ietvaros tika noskaidroti arī Latvijas čempioni. Valsts junioru čempionātā nepārspēts palika salaspilietis Matīss Kaļveršs, bet par absolūto Baltijas un Latvijas amatieru čempionu kļuva Raivis Ritums.

Kā informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā,Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā atjaunots pēc 17 gadu pārtraukuma un 26 dažādās vecuma grupās pulcēja vairāk nekā 600 dalībnieku no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Sacensību ietvaros tika noskaidroti arī visu trīs valstu nacionālie čempioni. Rīkotāji bija parūpējušies par ļoti izaicinošu un tehnisku trasi, kuras “odziņa” bija trīs kilometru garais grants sektora posms. Nopietns pārbaudījums visiem bija arī +30 grādu svelme.

Junioru puišu konkurencē startēja 57 sportisti, kuri veica 112 kilometru garu distanci. Tā tika sadalīta divos apļos. 14 kilometrus pirms finiša tika pievarēts grants sektora posms, kurā nokomplektējās jauna līderu grupiņa, kas izdzīvoja līdz finišam. Vienīgais Latvijas pārstāvis šeit bija Matīss Kaļveršs no “RRS/ Belo CP”.

Salaspilietis līdz pēdējiem metriem cīnījās par uzvaru Baltijas čempionāta vērtējumā. Viņš veica solo uzbrukumu pēdējā kilometra sākumā, bet tika panākts. Absolūtajā ieskaitē viņš finišēja ceturtais aiz trim Igaunijas riteņbraucējiem. Par Baltijas čempionu kļuva galvenais favorīts Madis Mihkels. Latvijas čempionātā otro vietu ieņēma Gvido Kokle no “RRS”, bet trešais bija “MSĢ/ RRS” pārstāvis Kārlis Klismets.

112 kilometru garu distanci veica arī amatieru 19 – 49 grupu sportisti. Uz starta izgāja 145 riteņbraucēji. Jau distances sākumā solo uzbrukumu veica viens no vadošajiem Latvijas amatieriem Raivis Ritums. “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” riteņbraucējs pēdējos kilometros Ritums kā vienīgais no latviešiem spēja būt līderu vidū un izrādījas ātrākais tehniskajā finišā, kļūstot gan par Latvijas, gan Baltijas absolūto čempionu.

M75+ senioru grupā pirmās divas Latvijas čempionāta ieskaitē sadalīja Mečislavs Bartuševics no Mārupes un Vismants Caune no Salaspils.

Baltijas čempionāta kulminācija gaidāma svētdien, kad visas dienas garumā Valgā norisināsies otrās dienas sacensības. Par medaļām sacentīsies vīru elites, sieviešu elites, amatieru sieviešu, junioru meiteņu un “Master” 50 – 64 vecuma grupu sportisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.