Menu
 

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs otro gadu pēc kārtas triumfē "Saulkrastu kokteilī" Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ltv.lsm.lv Foto - ltv.lsm.lv

Sestdien neilgi pirms pusnakts Saulkrastu Jūras parka laukumos noskaidroti Latvijas pludmales volejbola čempionāta “Ergo Open” pirmā posma, jau 28.reizi notikušā turnīra "Saulkrastu kokteiļa" laureāti. Otro gadu pēc kārtas tajā triumfēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri turpina gatavoties olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Līdz izšķirošajām cīņam bez pārsteigumiem neiztika. Ar otro numuru izliktie Mihails Samoilovs un Rūdolfs Stankevičs piedzīvoja zaudējumus abās apakšgrupas spēlēs un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Tālāk par astotdaļfinālu netika vēl trīs Latvijas pāri – Arnis Reliņš un Rinalds Aišpurs (5.), Toms Šmēdiņš un Rihards Finsters (7.), kā arī Gints Antoms un Dāvis Nātriņš (8.). Toties līdz labāko astoņniekam aizcīnījās gan Sandris Andrejevs ar Tomu Benjavu (18.), gan lietuvieši Petravičs/Vaškelis (19.), kuri pamatturnīrā ielauzās caur kvalifikāciju.

Ceturtdaļfinālā viņus gan apturēja tautieši Arturs Vasiļjevs un Roberts Juhņevičs (2:0), toties Andrejevs un Benjavs uzvaru sēriju pagarināja līdz trim – trijos setos pārspēja Sandri Kalniņu un Ati Šēferu (11.) – un iekļuva pusfinālā, kur gan ar 0:2 (-14, -12) atzina Vasiļjeva/Juhņeviča pārākumu. Otrajā pusfināla spēlē galvenie favorīti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs (1.) diezgan viegli tika galā ar citu Lietuvas pāri Patriks Stankevičs/Audrus Knašs (3.) – 2:0 (10, 19).

Finālmaču pret Vasiļjevu un Juhņeviču Pļaviņš/Točs sāka ļoti pārliecinoši – 11:4 un beigās 21:15. Otrajā setā mājinieki nonāca zaudētājos (4:7, 5:9), taču seta vidū strauji pārņēma vadību (16:11) un svinēja uzvaru 2:0 (21:15, 21:17). Čempioni līdz ar turnīra ceļojošo balvu – milzu kokteiļa glāzi – saņēma arī 3000 eiro naudas balvu (otrās vietas ieguvēji – 1200 eiro), bet Edgars Točs – vēl 500 eiro kā turnīra vērtīgākais spēlētājs.

Pirms tam notikušajā spēlē par trešo vietu Andrejevam un Benjavam izdevās līdzvērtīgi pacīnīties ar Stankeviču/Knašu tikai otrajā setā – 0:2 (14:21, 19:21). Lietuviešiem tika vieta uz goda pjedestāla zemākā pakapiena un čeks par 800 eiro.

Nākamie Latvijas pludmales volejbola čempionāta posmi paredzēti Ventspilī (2.-4.jūlijs), Cēsīs (16.-18.jūlijs), Jūrmalā (23.-25.jūlijs) un Liepājā (20.-22.augusts), tajos piedalīsies arī dāmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.