Menu
 

Latvijas vieglatlētikas čempionāta medaļas aizceļo arī uz Pierīgu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Jana Leite Foto – Jana Leite

Divas dienas Jelgavā norisinājās Latvijas vieglatlētikas čempionāts, kas vadošajiem sportistiem bija arī viena no pēdējām iespējām nopelnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Tokijā. Starp sacensību laureātiem bija arī Pierīgas novadu pārstāvji – godalgas aizceļoja uz Babīti, Mārupi, Salaspili un Carnikavu.

Jau ierasti Latvijas labāko vesera metēju reputāciju attaisnoja salaspilieši. Sacensībās, kas norisinājās Vircavas vidusskolas Platones filiāles sporta bāzē, par Latvijas čempionu ar 60,95 metrus tālu raidījumu kļuva Makars Korotkovs. Turklāt viņš par 83 centimetriem apsteidza savu treneri Salaspils sporta skolā, titulēto Igoru Sokolovu, kuram šoreiz sudrabs. Dāmu sacensībās labāko reezultātu sasniedza Karīna Jansena no Ķekavas novada sporta skolas (52,15 m), taču viņa startēja ārpus konkurences, tāpēc pie medaļas netika.

Par divkārtēju Latvijas čempionāta laureāti kļuva Kamilla Vanadziņa no Babītes novada. 1500 metru skrējienā sporta skolas “Arkādija” pārstāve finišēja pēc četrām minūtēm un 25,83, tuvāko sekotāju finišā apsteidza par gandrīz pusminūti un izpildīja Eiropas un pasaules U20 čempionāta normatīvu. Savukārt 800 metru distancē Kamilla finišēja otrā (2:13,95) desmit sekundes aiz Līgas Velveres.

Latvijas čempiona titulu desmitcīņā ieguva Pauls Bertrams Klucis no Mārupes sporta centra – divu dienu sacensību summā viņš savāca 5947 punktus. Vēl vienu zelta medaļu Salaspils sporta skolas pūrā nopelnīja Sandis Dzenītis, kurš ar 6,80 metru tālu mēģinājumu izrādījās labākais tāllēkšanā

Sudraba medaļu augstlēkšanā izcīnīja carnikaviete Agate Lāce – Latvijas Bērnu un jauniešu sporta asociācijas (LBJSA) pārstāve pārvarēja 1,74 metru augstumā novietoto latiņu. Agatei arī sestā vieta tāllēkšanā (5,57 m), kur ceturto vietu ieguva Kitija Paula Melnbārde no Mārupes sporta centra (5,89 m).

Vēl viens LBJSA pārstāvis no Carnikavas Ričards Peders kļuva par bronzas laureātu 200 metru skrējienā (finālā 22,58 sekundes), bet divreiz īsākā distancē viņš bija divpadsmitais (11,39).

3000 metru šķēršļu skrējienā bronzu ieguva Salaspils sporta skolas treneris Aigars Feteris (9:42,98), bet viņa audzēknis Andrejs Bānis ieņēma sesto vietu šajā pašā skrējienā (10:19,02), kā arī astoto vietu 800 metru “gludajā” distancē (1:58,92).

Divreiz goda pjedestāla pakājē palika pieredzējušais Māris Grēniņš no Babītes novada – viņam ceturtā vieta gan 110 metru barjerskrējienā (15,82 s), gan tāllēkšanā (6,59 m). Ceturtā vieta arī Rēzijai Grētai Štrausai no Carnikavas 100 metru barjerskrējienā (15,08 s).

Patrīcija Sarmule no Garkalnes novada 100 metru sprintā ieņēma sesto vietu (12,73 s), savukārt 200 metru priekšskrējienā viņa uzrādīja trešo labāko rezultātu (25,13 s), taču finālā uz starta neizgāja. Labāko astoņniekā iekļuva arī siguldiete Magda Cigle, kura 1500 metru skrējienā finišēja septītā (5:19,57).

2.un 3.jūlijā Ogres stadionā notiks Latvijas jaunatnes čempionāts vieglatlētikā U18 un U20 vecuma grupās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.