Menu
 

Foto: Siguldietes uzvar Latvijā pirmajā pludmales badmintona turnīrā Saulkrastos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Saulkrastos noskaidroti pirmie Latvijas kausa dubultspēlēs pludmales badmintonā ieguvēji. Dubultspēlēs spēcīgākais bija Siguldas junioru pāris Anna Kupča & Annija Rulle-Titava, savukārt jauktajās dubultspēlēs pirmo vietu izcīnīja Valmieras pāris Andis Bērziņš & Una Berga. Latvijā pirmajā turnīrā pludmales badmintonā piedalījās 10 pāri no Rīgas, Siguldas, Valmieras un Jelgavas, informēja Latvijas Badmintona federācijā.

Latvijas kausa izcīņa notika slēgtā teritorijā pie viesnīcas “Minhauzena Unda”. Tur atrodas divi pludmales volejbola laukumi, kas ieskauti priežu mežā, tādējādi pasargājot spēlētājus no saules un vēja. Turnīrs notika saskaņā ar Pasaules Badmintona federācijas apstiprinātajiem pludmales badmintona (AirBadminton) noteikumiem. Spēles notika līdz trim uzvarētiem 11 punktu setiem. Ja setā rezultāts ir 10:10, tad turpināja spēlēt līdz divpunktu pārsvaram, bet 13.punkts bija izšķirošais. Jāatzīmē, ka 20 turnīra spēlēs 13 seti noslēdzās pagarinājumā, kas norāda uz ļoti līdzvērtīgu sāncensību. 

Vīriešu un sieviešu dubultspēlēs ārpus konkurences bija Siguldas junioru pāris Anna Kupča un Annija Rulle-Titava, kas uzvarēja visās četrās spēlēs. Toties, lai noteiktu otrās vietas ieguvējus, nācās rēķināt savstarpējos punktus – trīs no četriem pārējiem pāriem bija uzvarējuši divas un arī zaudējuši divas spēles. Otrajā vietā labākās punktu attiecības dēļ bija Valmieras junioru Rolands Bratčikovs un Rihards Žugs, bet trešie Matīss Deksnis un Raimonds Urtāns. Siguldiete Jekaterina Romanova kopā ar Arīnu Babri palika piektajā vietā.

Par līdzvērtīgu sāncensību liecināja tas, ka arī jauktajās dubultspēlēs nācās noskaidrot rēķinot savstarpējo setu attiecību, jo trīs pāri bija uzvarējuši trīs, bet zaudējuši vienu spēli. Pirmo vietu izcīnīja Andis Bērziņš un Una Berga, otrie Romāns Logošs un Agnese Logoša, trešie Pauls Gureckis un Kristīne Šefere.

Pludmales badmintona noteikumi ir līdzīgi badmintona noteikumiem, taču ir arī dažas atšķirības. Pludmalē var spēlēt ne tikai vienspēles un dubultspēles, bet būs iespēja spēlēt trīs pret trīs. Tīkla augstums ir nemainīgs, bet atšķirība ir tā, ka divi metri pie tīkla ir “mirusī zona”, tādējādi pludmalē vairāk dominē spēcīgāki sitieni, vairāk gremdes, nevis māņsitieni, kā tas ir tradicionālajā badmintonā, norāda federācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.