Menu
 

Ķekavietis Čavars būs Latvijas karognesējs Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - youtube,com, video - LOK Foto - youtube,com, video - LOK

Pirmdien svinīgā gaisotnē Esplanādes parkā pretī Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) tika prezentēta Latvijas olimpiskā komanda startam XXXII vasaras olimpiskajās spēlēs, kas no 23.jūlija līdz 8.augustam norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā. Ar Latvijas olimpiskās komandas vadības lēmumu un Valsts prezidenta dalību pasākumā tika paziņots, ka Latvijas karogu Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs Latvijas basketbola 3x3 komandas kapteinis ķekavietis Agnis Čavars.

“Agnis Čavars ir spēcīgās un aizrautīgās basketbola 3x3 komandas izveidotājs un kapteinis. Lielā mērā pateicoties viņa aizrautībai un ticībai īstenot savu sapni, Latvijas komanda izcīnīja vietu Tokijas Olimpiādē, kurā basketbols 3x3 debitēs kā jauna disciplīna. Šīs olimpiskās spēles būs pavisam jauna pieredze daudziem – sportistiem, atbalsta personālam, arī skatītājiem. Komandas sajūtai, kas dod spēku un iedvesmo, šogad būs liela nozīme, tādēļ mums, Latvijas olimpiskajai saimei, tieši Agnis Čavars – kapteinis ar pieredzi komandas ķīmijā – bija vispiemērotākā kandidatūra visas Latvijas komandas pārstāvēšanai Tokijā,” lēmumu pamatoja Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Kārlis Lejnieks.

Agnis Čavars ir komandas kapteinis Latvijas basketbola 3x3 izlasei, kura pēdējo gadu laikā šajā sporta disciplīnā ir bijusi pasaules mēroga sacensību līderos – Pasaules tūrē 2018.gadā 2. vietā, Pasaules tūrē 2019.gadā 3.vietā, bet Pasaules tūrē 2020.gadā – godpilnajā 1. vietā. Agņa Čavara un viņa komandas mērķis Tokijas olimpiskajās spēlēs ir cīņa par olimpiskajām medaļām.

“Savā un savas komandas vārdā varu teikt, ka kļūt par Latvijas komandas karognesēju olimpiskajās spēlēs Tokijā jebkuram sportistam un Latvijas patriotam ir visaugstākais novērtējums, ko jūs man šodien sniedzat. Vēlos pateikt lielu paldies, ka esat pamanījuši mūsu smago darbu un novērtējat arī panākumus,” saņemot karogu, teica Agnis Čavars. “Ir liels gods atrasties starp sportistiem, kuri vairo Latvijai sportot gribētājus un līdzjutējus. Mēs esam piemērs, ka ar smagu darbu, ģimenes atbalstu, draudzību un spītīgu mērķtiecību tu vari sasniegt visu!”

Komandas prezentācijas pasākumā piedalījās arī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, kurš iedvesmoja Komandu Latvija ar spēka vārdiem: “Jau pēc neilga brīža jūs – Latvijas sportisti – vienotā komandā par spīti visām pasaules veselības un ceļošanas grūtībām dosieties uz Tokiju, lai zem sarkanbaltsarkanajām Latvijas karoga krāsām godam pārstāvētu mūsu valsti pasaules spēcīgāko sportistu sacensībās. Jau šobrīd visa Latvija lepojas ar jūsu sasniegto rezultātu katram savā sporta veidā.

Mēs ar lielu interesi, atbalstu un labām domām sekosim līdzi katram startam. Lai jums katram ir ne tikai sportiski sasniegumi, bet arī milzīgs gandarījums par to, ka varat pārbaudīt savus spēkus pasaules mērogā un startēt godam zem savas valsts karoga krāsām.”

Latvijas olimpiskajā komandā iekļauti 33 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jāšanas sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā. Viņu vidū ir basketbolisti Agnis Čavars un Nauris Miezis no Ķekavas, kā arī riteņbraucējs Toms Skujiņš no Carnikavas.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.