Menu
 

Siguldā norisināsies Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB olimpiskajā krosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) mājaslapā lrf.lv rit dalībnieku reģistrācija nākamās nedēļas sestdienā, 17. jūlijā, gaidāmajam Latvijas un Lietuvas čempionātam kalnu riteņbraukšanas (MTB) olimpiskā krosa disciplīnā. Sacensības risināsies “Fischer” slēpošanas centrā Siguldā.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas federācijas apvienojušas spēkus kopējam MTB olimpiskā (XCO) krosa čempionātam, u njau trešo gadu pēc kārtas sacensības norisināsies “Fischer” slēpošanas centrā Siguldā. Prestižākās MTB sacensības Latvijā šogad nesīs “VeloExpress” komandas vārdu.

Kā vēsta federācija, izmaiņas piemeklējušas sacensību trasi. Lai arī starta un finiša vieta arī šogad būs “Fischer” slēpošanas centra stadionā, tomēr organizatori bija spiesti mainīt trasi konfigurāciju. Nebūs ierastā akmens dārza, kā arī sekojošo tramplīnu. Tā vietā trasē iekļauti jauni un gari nobraucieni, kā arī kāpumi, kuri iepriekšējos gadus Latvijas čempionātā nav bijuši iekļauti. Trase noteikti fiziski nav kļuvusi vieglāka, tomēr tā būs pieejamāka tiem, kurus iepriekš no dalības atturēja akmens dārzs.

Savu dalību čempionātā apliecinājuši visi vadošie Latvijas kalnu riteņbraucēji. Viņu vidū redzēsim 2017. gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju XCO krosā U23 vecuma grupā Mārtiņu Blūmu, daudzkārtējo Latvijas čempionu MTB maratonā, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos MTB maratonā sekmīgi startējušo Oskaru Muižnieku. Gaidāma arī 2018. gada Pasaules kausa posma elites grupas ceturtās vietas ieguvēja Arņa Pētersona dalību.

Sacensību sākums gaidāms pulksten 10.00, kad trasē dosies jaunāko grupu braucēji. Savukārt elites vīru sacensības norisināsies ap pulksten 13.30. Kopumā Latvijas čempionātā ātrākie tiks noteikti 17 vecuma grupās vīriešiem un sievietēm. Papildus notiks arī “Open” sacensības nelicencētajiem braucējiem. Pērn par Latvijas elites čempioniem kļuva Mārtiņš Blūms un Katrīna Jaunslaviete-Kipure.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.