Menu
 

Krimuldietis un ikšķilietis pārstāvēs Latviju Eiropas Nāciju kausā motokrosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Kārlis Alberts Reišulis Kārlis Alberts Reišulis publicitātes

8.un 9. septembrī Polijas pilsētā Gdaņskā norisināsies 2018.gada Eiropas Nāciju kausa izcīņa motokrosā. Latvijas junioru izlases sastāvā startēs krimuldietis Kārlis Alberts Reišulis, ikšķilietis Aleksis Araids, kā arī Ralfs Edgars Ozoliņš un Arnolds Sniķers.

Sacensības norisinās trīs dienas – pirmajā dienā ir tehniskā kontrole un komandu prezentācija, otrajā dienā brīvie treniņi un kvalifikācijas braucieni, bet trešajā dienā galvenie finālbraucieni. Latvijas izlase šajās sacensībās piedalīsies ceturto reizi un katru gadu izdevies sniegumu uzlabot: 2013. gadā – 11. vieta, 2015. gadā – 9. vieta, bet pagājušajā gadā – 8. vieta.

Katru valsti sacīkstēs pārstāv četri sportisti – divi MX85 klases braucēji, viens MX125 klases braucējs un viens MX2 klases braucējs, kurš vēl nav sasniedzis 21 gada vecumu. Šogad izlasē startēs: MX85 klasē – Kārlis Alberts Reišulis no Krimuldas Aleksis Araids no Ikšķiles, kuri abi ikdienā pārstāv motoklubu “Rodeo”; MX125 klasē – Ralfs Edgars Ozoliņš no Vecumnieku novada un šogad pārstāv komandu “Salacas Kauss”; MX2 klasē – dobelnieks Arnolds Sniķers “MX4 Dobele”.

“Izlases sastāvs ir gana spēcīgs un konkurētspējīgs, lai pacīnītos par augstām vietām,” uzskata Latvijas junioru izlases vadītājs Fīlips Kempelis. “Dodoties uz šādām sacensībām, mērķis ir uzlabot pagājušā gada sniegumu. Ne visu valstu izlašu sastāvi ir publicēti, tādēļ grūti vēl komentēt mūsu sportistu priekšrocības vai trūkumus. Noteikti aicinām apmeklēt šīs sacensības Latvijas līdzjutējus, lai mūsu sportisti izjustu atbalstu trases malā, turklāt Gdaņska ir Polijas kūrortpilsēta tikai 750 km no Rīgas, līdz ar to sacensību apmeklējumu iespējams apvienot ar atvaļinājumu.”

Aleksis Araids
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.