Menu
 

Čavars: Karoga nešana bija kā uzkāpšana uz septītā mākoņa Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, twitter.com/Olimpiade_lv Foto - Ilmārs Znotiņš, twitter.com/Olimpiade_lv

Latvijas karoga nešana Tokijas olimpisko spēļu atklāšanā piektdien bija kā uzkāpšana uz septītā mākoņa, pēc atklāšanas ceremonijas sarunā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses dienestu teica 3x3 basketbola spēlētājs ķekavietis Agnis Čavars.

Latvijas vienība piektdien spēļu atklāšanas parādē bija viena no 206 komandām. Tā kā šoreiz valstis stadionā devās japāņu alfabēta secībā, Latvijas delegācija ar karognesējiem Agni Čavaru un Aļonu Ostapenko stadionā iesoļoja kā viena no pēdējām, neuztraucoties par tradicionālo reklāmas pauzi, kas iepriekšējās spēlēs parasti tika ieplānota apmēram tajā brīdī, kad stadionā iesoļoja Latvija.

"Ļoti patīkamas un pozitīvas emocijas. Kad iegāju stadionā pēc ilgās gaidīšanas, tas bija ļoti emocionāls mirklis - kā uzkāpšana uz septītā mākoņa," sajūtas, ar karogu rokās iesoļojot stadionā, pēc spēļu atklāšanas raksturoja Čavars.

"Arī mūsu komandas puiši, kuri gāja Latvijas delegācijas sastāvā, teica, ka, ja vēl būtu arī skatītāji, viņi visi būtu apraudājušies. Ļoti emocionāls mirklis. Tāpēc jāpasakās LOK un Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV), kuri laikam mani kopā ar Ostapenko izvēlējās šim amatam. Tas bija ļoti patīkami un cieņpilni," emocionālos brīžus ar saviļņojumu atceras Latvijas 3x3 basketbola komandas kapteinis Agnis Čavars.

"Mēs beidzot satikām basketbola izlasi no ASV ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznēm. Tas mums kā basketbolistiem ir kā sapņu piepildījums. Uztaisījām ar viņiem pāris "selfijus". Šī tikšanās bija kā ķirsītis uz putukrējuma," saka Čavars, kurš pats ir zvaigznes statusā 3x3 basketbolā.

Jau sestdien Čavars kopā ar komandas biedriem Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu ierindā uzsāks olimpisko spēļu turnīru ar mačiem pret neērto Poliju un Beļģiju.

Paredzēts, ka spēlēs piedalīsies apmēram 11 000 sportistu no 205 valstīm un reģioniem.

Spēlēs sportisti sacentīsies 339 disciplīnās 33 sporta veidos. No tiem pieci sporta veidi būs jauni vai atgriezīsies olimpisko spēļu programmā. Pirmoreiz spēļu programmā iekļauts karatē, klinšu kāpšana, sērfošana un skeitbords, bet atgriešanās spēļu programmā tā ir beisbolam/softbolam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.