Menu
 

Latvijas 3x3 basketbola komanda olimpisko turnīru sāk ar uzvaru pār Poliju un zaudējumu Beļģijai

  • Autors:  LETA
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar ķekaviešiem Agni Čavaru un Nauri Miezi, kā arī Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā sestdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra pirmajā spēlē. Latvija ar rezultātu 21:14 pārspēja Poliju.

Spēles sākumā abas komandas apmainījās ar punktiem, bet turpinājumā poļi divreiz iekrāja divu punktu pārsvaru (3:1 un 5:3). Krūmiņa veiksmīgi divi uzbrukumi ļāva pārņemt vadību, bet Čavara tālmetiens - iegūt vadību ar 8:5.

Pēc vadības pārņemšanas Latvija ātri iekrāja drošu pārsvaru, vienubrīd tam sasniedzot deviņus punktus (18:9). Grūtības sagādāja uzvaras groza gūšanu, to paveicot Lasmanim no soda metienu līnijas - 21:14.

Latvijas izlasē septiņus punktus guva Miezis, pa pieciem bija Lasmanim un Čavaram, bet četrus guva Krūmiņš. Polijai vairāk nekā pusi jeb astoņus punktus guva Maikls Hikss.

Otrajā olimpisko spēļu turnīra spēlē Latvijas 3x3 basketbola komanda zaudēja Beļģijai ar 20:21.

Spēle sākās ar beļģu uzbrukumu un Mieža personisko piezīmi četras sekundes pēc mača sākuma.

Pirmo grozu ar caurgājienu pēc nepilnām divām spēlētām minūtēm guva Tibo Fervors, uz ko ar tālmetienu atbildēja Miezis un Lasmanis – 4:1. Tomēr četras kļūdas latviešiem trijās minūtēs noveda pie neizšķirta - 4:4, bet mirkli vēlāk Rafaels Bogārts izvirzīja Beļģiju vadībā ar 5:4.

Niks Seliss realizēja metienu un soda metienu - 7:4, uz ko Lasmanis atbildēja ar tālmetienu pārkāpumā, vēlāk netrāpot soda metienu - 6:7.

Ar Krūmiņa un Mieža metieniem Latvija izvirzījās vadībā 8:7. Ar trim tālmetieniem pēc kārtas beļģi panāca 13:9, uz ko ar tālmetienu uzbrukuma pēdējā sekundē atbildēja Lasmanis – 11:13.

Turpinājās līdzīga spēle, pēc Mieža metiena Latvijai panākot 14:13 savā labā, bet beļģiem atbildot ar Bogārta tālmetienu, kurš gan šķita izdarīts jau pēc uzbrukuma laika beigām – 15:14 Beļģijas labā.

Vēl punktu guva Fervors (16:14), bet, komandām sasniedzot piezīmju normu un katrai piezīmei pārvēršoties divos soda metienos, labāk veicās Latvijai, Lasmanim realizējot trīs no četriem soda metieniem – 17:16.

Tomēr beigās, apmainoties ar tālmetieniem, izšķirīgo grozu divu punktu vērtībā no tālas distances guva Fervorts - 21:20.

3x3 basketbols debitē olimpisko spēļu programmā un latvieši sestdien kļuva par pirmajiem, kuri izcīnījuši uzvaru vīriešu turnīra spēlē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.