Menu
 

Čavars: Lai vinnētu čempiona titulu, viena spēle ir jāzaudē

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pēc zaudējuma pret Beļģijas 3x3 basketbola izlasi Tokijas olimpiskajās spēlēs nav pamata nokārt galvas, jo ceļā uz čempiona titulu vienai neveiksmei ir jābūt, sarunā ar masu medijiem teica Latvijas izlases kapteinis Agnis Čavars.

Jau ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā sestdien otrajā Tokijas olimpisko spēļu turnīra spēlē minimāli piekāpās Beļģijai - 20:21.

Latvijas izlases labā 11 punktus guva Lasmanis, Miezim astoņi punkti un četras atlēkušās bumbas, Krūmiņš, kuram, tāpat kā Miezim, arī trīs kļūdas, kamēr Čavars punktus neguva, taču izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Vairums līdzjutēju šīs spēles rezultātu gan vēlētos apšaubīt, jo Rafaela Bogārta tālmetiens, kas panāca 15:14 Beļģijas labā, šķietami tika izpildīts īsi pēc uzbrukumā atvēlētā laika beigām. Tāpat citā epizodē Niks Seliss noskrēja gar pašu auta līniju, bet tiesnešiem likās, ka basketbolists laukumu nav pametis. Latvijas izlases spēlētāji bija citās domās. Par šo epizodi pēc mača runāt ar tiesnešiem devās Miezis, kurš 3x3 basketbola saimē tiek dēvēts par "Betmenu".

"Seliss skrēja gar gala līniju. Mums likās, ka viņš uz tās uzkāpa, tāpēc arī Nauris devās aprunāties ar tiesnešiem, cerot panākt epizodes atkārtojuma noskatīšanos," par vienu no pēdējiem beļģu uzbrukumiem sarunā ar Latvijas žurnālistiem pastāstīja Čavars. "Nezinu, kāpēc tiesneši neskatījās atkārtojumu."

"Labi... Izšķirošā punkta epizodē es neveiksmīgi nosedzu pretinieku. Tāpat bija vēl vairākas citas neveiksmīgas epizodes, tomēr jāatzīst, ka šī ir laba komanda," pretiniekus, kas latviešiem sagādāja pirmo neveiksmi olimpiskajās spēlēs, nevairās paslavēt izlasē par "tēvu" sauktais Čavars. "Beļģi mums ir neparocīgs pretinieks."

Dienu pirms atklāšanas ceremonijas 3x3 basketbolisti jau spekulēja, ka tieši Beļģija šajā turnīrā varētu pārsteigt visvairāk.

"Viņi aizvadījuši veiksmīgu sezonu, spējot izcīnīt uzvaru vairākos "Challenger" turnīros. Ja ar beļģiem tiksimies pēcāk, noteikti veiksim citādāku "skautingu"," skaidro Čavars. "Iespējams, iegrieza fakts, ka ar beļģiem iepriekš nebijām spēlējuši. Nav ko pārdzīvot. Lai vinnētu čempiona titulu, viena spēle ir jāzaudē. Mums nav, par ko nokārt galvas, jo guvām 20 punktus, kas vēlāk var palīdzēt, rēķinot tabulu."

Latvijas izlase pirms mača jau bija izpētījusi, ka Tibo Fervoram labi padodas izpildīt tālmetienus, bet talkā nāca arī pazaudētais spēles pavediens.

"Daudz viņiem nevajadzēja. Viens, divi metieni - spēle bija ļoti līdzīga," uzsver Čavars, kurš neizslēdza iespēju, ka turpmāk vēl vairāk uzmanības jāpievērš atjaunošanās procedūrām.

Treneris Raimonds Feldmanis neslēpa, ka izlasi pārsteidza gan Polijas komanda, gan arī beļģi. Lai arī abas izlases ierasti piekopj ātru spēles stilu, sestdien abi mači iesākās lēni un piesardzīgi.

"Centāmies viņus piespiest iet uz caurgājieniem, jo šī komanda nav "pick and roll" spēles stila piekritēji. Nedaudz pamainījām spēles zīmējumu, bet paši arī nogulējām divas trīs epizodes, kurās viņi guva punktus," par pirmo zaudējumu turnīrā stāsta speciālists.

Svētdien plkst.9 pēc Latvijas laika 3x3 basketbolisti tiksies ar Ķīnu, bet plkst.16.25 paredzēta cīņa ar Japānu. Treneris norādīja, ka svarīgākais būs atjaunoties pirms spēlēm, jo no pretiniekiem tiek gaidīts ātrs spēles temps.

"Komandas ir nedaudz papētītas, bet noteikti gribas pavērot svaigākas spēles. Ar japāņiem esam aizvadījuši pārbaudes mačus, bet Ķīnu sīkāk papētīsim šodien," tuvākos plānus ieskicē Feldmanis. "Abas komandas spēlēs ar lielu enerģiju. Arī pašiem būs svarīgi atbildēt ar to pašu."

Āajā mačā, tāpat kā spēlē pret Poliju, favorīti bija latvieši, kuri pasaules komandu rangā ir otrie, kamēr beļģi ieņem 15.vietu.

Iepriekš ziņots, ka dienas pirmajā spēlē Latvija ar rezultātu 21:14 pārspēja Poliju.

Latvijas izlasē septiņus punktus guva Miezis, pa pieciem bija Lasmanim un Čavaram, bet četrus guva Krūmiņš. Polijai vairāk nekā pusi jeb astoņus punktus guva Maikls Hikss.

Svētdienas pretinieki Ķīnas izlase sestdienas pirmajā mačā ar 21:10 sagrāva Rumāniju, bet vēlāk ar 13:22 pārliecinoši piekāpās favorītiem serbiem. Tikmēr mājinieki japāņi ar 18:21 sīvā cīņā piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas komandai un dienas otrajā mačā ar 20:8 sagrāva Rumāniju.

3x3 basketbols debitē olimpisko spēļu programmā, un latvieši sestdien kļuva par pirmajiem, kuri izcīnījuši uzvaru vīriešu turnīra spēlē.

Latvijas basketbolisti Pasaules tūrē šosezon piedalījās divos turnīros. Dohā "Riga" apstājās pusfinālā, pēc tam startēja vairākos Vienotās Eiropas līgas turnīros Krievijā, bet "Challenger" turnīrā Francijas pilsētā Puatjē "Riga" zaudēja ceturtdaļfinālā.

Pēc tam komanda devās uz treniņnometni Spānijā un ceļoja uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvieši pēdējos gados izcēlušies ar spēju labi sagatavoties tieši izšķirošajiem turnīriem. Pasaules kausa finālā gan 2018., gan 2019.gadā tika izcīnīta otrā vieta, Pasaules tūres finālā otrā vieta tika sasniegta 2018.gadā, trešā - 2019.gadā un pirmā - pagājušogad.

2017.gadā tika uzvarēts Eiropas kausa finālā, gadu vēlāk iegūstot otro vietu.

Savukārt maija beigās Austrijas pilsētā Grācā tika izcīnīta olimpiskā ceļazīme.

Turnīra nolikums paredz, ka visas astoņas komandas sākumā aizvada apļa turnīru. Divas labākās uzreiz iekļūst pusfinālā, bet trešās līdz sestās vietas īpašnieces izslēgšanas turnīru uzsāk no ceturtdaļfināla.

Turnīrs notiks no 24. līdz 28.jūlijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.