Menu
 

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpisko spēļu turnīra otrajā dienā uzvar Ķīnu un Japānu

  • Autors:  LETA/Ariņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar ķekaviešiem Agni Čavaru un Nauri Miezi, kā arī Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra ceturtajā mačā.

Latvijas basketbolisti ar 21:18 pieveica Japānu.

Dienas pēdējā spēlē bija pagājušas vien 15 sekundes, kad pēc Čavara metiena no groza apakšas un tālmetiena rezultāts jau bija 3:0. Brīdi vēlāk Čavars izcēlās ar bloķētu metienu, taču mājinieki nepadevās un pēc trim Keisei Tominagas tālmetieniem rezultāts bija 6:6.

Rjuto Jasuoka ar vēl vienu tālmetienu panāca 8:6, bet Krūmiņa atbildes divpunktu metiens deva 9:8 pārsvaru jau Latvijai. Tobrīd spēlētas bija vien divas minūtes un četras sekundes.

Pēc nepilnām četrām spēlētām minūtēm latviešiem jau bija sešas personiskās piezīmes. Tas noveda pie diviem iemestiem soda metieniem japāņiem, kuri pēc Jasuokas tālmetiena panāca 14:12.

Pēc Lasmaņa tālmetiena un metiena no groza apakšas latvieši panāca 16:14. Uz diviem Tomojas Očiai tālmetiena soda metieniem Lasmanis atbildēja ar bumbas triecienu grozā no augšas – 17:16.

Izšķirošo grozu ar tālmetienu iemeta Krūmiņš, kad Miezim bija brīvs ceļš uz grozu, taču viņš piespēlēja komandas biedram.

Dienas pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 18:17 uzvarēja Ķīnu.

Pirmajā minūtē abas komandas apmainījās trīs punktiem, bet pēc tam vadībā ar 4:3 izvirzījās Latvija, soda metienu realizējot Lasmanim. Vēlāk sekoja Mieža tālmetiens, kas deva jau divtik lielu pārsvaru (6:3), bet turpinājumā metienu divu punktu vērtē iemeta arī Lasmanis - 8:3.

Pēc ķīniešu vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem un latviešu neprecīzajiem tālmetieniem abas komandas šķīra vairs tikai punkts (9:8), bet vēlāk rezultāts jau bija neizšķirts 10:10. Krūmiņa precīzais metiens ļāva atgūt vadību, bet Lasmanis nodrošināja plus divus punktus. Lasmanis pievienoja divus precīzus "sodiņus", kas ļāva iegūt jau drošāku pārsvaru – 14:10.

Ilgo neprecīzo tālmetienu sēriju pārtrauca Lasmanis, kurš vēlāk panāca jau 17:12 Latvijas izlases labā. Ķīnieši atbildēja ar pieciem punktiem un pusminūti pirms spēles beigām panāca neizšķirtu 17:17. 18 sekundes pirms beigām precīzs no groza apakšas bija Miezis, kurš guva latviešiem uzvaras metienu.

Latvijas vienībā 11 punktus guva Lasmanis, četri bija Miezims, divi Krūmiņam, bet viens – Čavaram. Ķīnas izlasē ar 12 punktiem izcēlās Dziņcju Hu.

Pēc četrām kārtām Serbijai ir 4 uzvaras, Latvijai un Nīderlandei pa 3, Beļģijai un Polijai pa 2, Japānai un Krievijas OK pa 1, bet Ķīna visas četras spēles zaudējusi. Pēc viena apļa izspēles pirmo divu vietu ieguvēji uzreiz kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietu ieguvēji sacentīsies ceturtdaļfinālā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.