Menu
 

Pierīgas vieglatlēti palīdz Latvijas U16 izlasei izcīnīt otro vietu Baltijas čempionātā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Vieglatlētikas savienība Foto - Latvijas Vieglatlētikas savienība

Viļņā aizvadīts pirmais no trim šīs sezonas Baltijas vieglatlētikas čempionātiem – šoreiz U16 vecuma grupas jauniešiem. Gan puiši, gan meiteņu konkurencē, gan absolūtajā vērtējumā Latvijas jaunie vieglatlēti ieņēma otro vietu, ko sekmēja vairāku Pierīgas novadu sportistu izcīnītās vietas un punkti.

Sesto uzvaru līdzšinējās divpadsmit Baltijas U16 izlašu sacensībās svinēja Igaunijas komanda, kas summā savāca 258 punktus (pa 129 meitenēm un puišiem). Latvijai otrā vieta ar 232 punktiem (pa 116 meitenēm un puišiem) un Lietuvai trešā – 179 punkti (89 puišiem, 90 meitenēm).

Katrā disciplīnā valsti pārstāvēja pa diviem sportistiem. Latvijas izlasei individuāli izcīnītas uzvaras 12 disciplīnās, kā arī pa desmit otrajām un trešajām vietām. Četras godalgotās vietas ieguva arī Pierīgas jaunie vieglatlēti.

800 metru skrējienā puišiem par Baltijas čempionu pārliecinoši kļuva Jānis Stūrītis no Siguldas sporta skolas – tuvāko sekotāju viņš apsteidza par nepilnām trim sekundēm (2:05,32), turklāt sasniedza sezonas labāko rezultātu Latvijā.

Tikpat pārliecinoši savā vecuma grupā labākā Baltijā bija Ķekavas novada sporta skolas vesera metēja Karīna Jansensa, kura uzvarēja ar 57,15 metru tālu raidījumu un tuvāko konkurenti apsteidza par gandrīz 12 metriem.

Trešo vietu, sasniedzot Latvijas labāko rezultātu sezonā, ieguva Sibilla Vanadziņa no Babītes pagasta 2000 metru skrējienā (6:50,58), kā arī Laura Ozola no Ādažu Bērnu un jaunatnes sporta skolas 1500 metru šķēršļu skrējienā (5:22,96), kurā tikai par divām sekundēm atpalika no vienaudzes Vanadziņas Latvijas U16 rekorda, liecina Latvijas Vieglatlētikas savienības informācija.

Pieticīgāks bija salaspilietis Marks Volobujevs, kurš vesera mešanā uzrādīja rezultātu tikai vienā mēģinājumā (37,78) un palika pēdējā sestajā vietā.

31.jūlijā un 1.augustā Ogres stadionā norisināsies Baltijas U18 un U20 komandu čempionāts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.