Menu
 

Carnikavietim Skujiņam 30.vieta olimpisko spēļu individuālajā braucienā

  • Autors:  LETA
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien izcīnīja 30.vietu Tokijas olimpisko spēļu individuālajā braucienā, kamēr par čempionu tika kronēts slovēnis Primožs Rogličs.

Riteņbraucējiem bija jāveic 44,2 kilometru gara trase, no kuras daļa veda pa Fudzi autotrasi, bet ārpus tās bija arī vairāki kāpumi. Divas reizes bija jāpievar Šibantas kāpums, kura garums sasniedza divus kilometrus, bet stāvuma pakāpe - 6,2%. Tāpat pa divām reizēm riteņbraucēji veica arī "Pit Lane" kāpumu, tā garumam sasniedzot 1,4 kilometrus.

Rogličs distanci veica 55 minūtēs un 4,19 sekundēs. Viņš piekāpās tikai pirmajā starpfinišā pie 9,7 kilometru atzīmes, bet pārējos bija pirmais.

Vienu minūti un 1,39 sekundes zaudēja Nīderlandes riteņbraucējs Toms Dumulēns, bet minūti un 3,90 sekundes atpalika austrālietis Roens Deniss. Četras sekundes desmitdaļas aiz goda pjedestāla palika šveicietis Štefans Kings, piektais bija itālis Filipo Ganna, bet pirmo sešinieku noslēdza beļģis Vouts van Ārts.

Skujiņš čempionam zaudēja septiņas minūtes un 0,74 sekundes. Pirmajos divos starpfinišos latvietis bija 35.vietā, bet pārējos ieņēma 30.pozīciju. Igaunijas riteņbraucējs Tanels Kangerts izcīnīja 22.vietu.

No 39 startējušajiem riteņbraucējiem nefinišēja tikai spānis Hons Izagirre, kurš izstājās veselības problēmu dēļ.

Latvijas sportists līdz šim olimpiskajās spēlēs bija startējis vien grupas braucienā, Riodežaneiro ieņemot 59., bet Tokijā - 22.vietu.

Carnikavietis tikai 18.jūlijā finišēja daudzdienu velobraucienā "Tour de France", piedaloties tajā jau ceturto gadu pēc kārtas. Šogad viņa augstākā vieta posmā bija septītā, kopvērtējumā finišējot 71.vietā.

Individuālais brauciens vīriešiem bija Tokijas olimpisko spēļu pēdējās sacensības šosejas riteņbraukšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.