Menu
 

"Auda" iekļūst Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā; Rīgas čempionātā uzvaras Upesciema un Salaspils futbolistiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Raivis Kanders, FK "Auda" Foto - Raivis Kanders, FK "Auda"

Izcīnot grūtu uzvaru pār Latvijas otrajā līgā spēlējošo “Caramba Rīga” komandu, Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā iekļuvis Ķekavas futbola klubs “Auda”. Nākošajā kārtā ķekavieši, iespējams, varēs samērot spēkus ar kādu no virslīgas klubiem.

Sestdienas mačā Baldones stadionā favorīti “Audas” futbolisti nonāca zaudētājos pirmā puslaika vidū un nespēja panākt izlīdzinājumu līdz pat 78.minūtei, kad precīzi sita Daniils Ulimbaševs. Jau trīs minūtes vēlāk Viktors Ziemelis vadībā jau izvirzīja laukuma saimniekus, bet kompensācijas laikā Ulmibaševs izdarīja to, ko dažas minūtes iepriekš nespēja viņa partneris – realizēja 11 metru soda sitienu.

“Auda” svinēja uzvaru 3:1 un pievienojas tām 15 komandām, kas piedalīsies Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla izlozē. To vidū būs arī astoņi virslīgas klubi.

Vairākas spēles ar Pierīgas futbola klubu piedalīšanos aizvadītas Rīgas čempionātā. Vislabāk veicās sporta kluba “Upesciems” futbolistiem, kuri izcīnīja divas uzvaras triju dienu laikā. Vispirms Ādažos viņi, pateicoties Oskara Odiņa un Roberta Kārļa Prauliņa goliem, ar 2:0 pārspēja futbola skolu “Rakari”. Bet pēc tam viesos ar 7:1 sagrāva turnīra pastarīti “Kuivižu Spartaku” – divreiz precīzs bija Oskars Odiņš, pa reizei – Māris Pilsētnieks, Nauris Baranovskis, Reinis Groskops (11 m), Mārcis Zicmanis un Jānis Avots.

Pie piektās uzvaras piecās spēles diezgan dramatiskā veidā tika Salaspils sporta kluba “Kengaroos” futbolisti. Mājas spēlē pret “Riga United” viņi 0:1 deficītu pārvērta 3:1 pārsvarā, tad divas minūtes līdz beigām ļāva pretiniekiem izlīdzināt rezultātu, taču komepnsācijas laika 8.minūtē Leonīds Petuņins ar savu otro vārtu guvumu spēlē panāca uzvaru 4:3. Mājinieku labā vārtus guva arī Renārs Zīmelis un Daniils Fogels.

Divas neveiksmes piedzīvoja “ASK Kadaga” komanda, kas vispirms ar 1:2 piekāpās futbola kubam “Jūrnieks” (gols Mārtiņam Valdmanim), bet pēc tam savās mājās Ādažos ļāva gūt pirmo uzvaru turnīrā “Kuivižu Spartakam”, kaut pēc Daira Laicāna vārtiem bija pirmie izvirzījušies vadībā – 1:3.

Rīgas čempionātā piecas uzvaras piecās spēlēs un 15 punkti ir SK “Kengaroos” futbolistiem, tikpat punktu, taču sešās spēlēs ir arī FK “Jūrnieks”. Trešo vietu turnīra tabulā ar 12 punktiem 4 mačos ieņem Babītes sporta klubs, ceturtais ir SK “Upesciems” (9 p. 5 sp.), septītie – “Rakari” (6 p. 6 sp.) un priekšpēdējie devītie – “ASK Kadaga” (3 p. 6 sp.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.