Menu
 

Brīvdienās Lielstraupes pusē norisināsies orientēšanās sacensības "Siguldas kauss 2021"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Šonedēļ, 14. un 15. augustā, Lielstraupes pusē norisināsies “Siguldas kauss 2021”, kurā kopumā sacentīsies ap 500 dalībnieki. Šogad Latvijas kausa orientēšanās sportā 21.sezonā paredzēti 18 posmi, Latvijas sprinta kausā – trīs posmi, bet Latvijas stafešu kausā – pieci posmi.

Kā informē Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks, izaicinājumiem un pārmaiņām pilnais gads sporta nozarē arī šogad ietekmējis Latvijas kausa sezonas sākumu, taču, neskatoties uz to, paredzēts aizvadīt gandrīz visus plānotos Latvijas kausa posmus. Latvijas kausa orientēšanās sportā 21.sezonā aicināts piedalīties ikviens interesents, tostarp cilvēki bez iepriekšējas pieredzes orientēšanās sportā, lai papildinātu Latvijas orientēšanās kustības rindas un gūtu pilnvērtīgu pieredzi šajā sporta veidā.

“Esam patiesi gandarīti, ka arī šogad, Latvijas kausa 21.sezonā, varam realizēt daudzveidīgu programmu, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam sportistam un aktīva dzīvesveida piekritējam atrast sirdij tuvāko orientēšanās distanci. Pateicoties ilggadējam sadarbības partneru atbalstam, varam turpināt attīstīt orientēšanās sporta veidu Latvijā un uzņemt arvien jaunus, ambiciozus dalībniekus, kas vēlas iegūt savu pirmo orientēšanās pieredzi vai arī pilnveidot esošās zināšanas,” komentē M.Ratnieks.

“Pandēmijas ietekmē jo īpaši audzis pieprasījums pēc aktivitātēm svaigā gaisā, un orientēšanās ir piemērs tam, kā veselīgi un efektīvi pavadīt brīvo laiku, vienlaikus ievērojot svarīgos drošības pasākumus un distanci. Arī jaunajā sezonā turpināsim atbalstīt Latvijas Orientēšanās federāciju, lai vēl vairāk iedzīvinātu orientēšanos Latvijas sporta dzīvē un mudinātu sabiedrību iepazīt šī sporta veida sniegtās priekšrocības,” stāsta uzņēmuma “Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā un Latvijas kauss orientēšanās sportā šogad norisinās no jūnija līdz oktobrim, norāda M.Ratnieks. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas tīmekļvietnē lof.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.