Menu
 

"Garkalne/Livonia" regbisti iekļūst Baltijas Top līgas pusfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Juris Bērziņš-Soms, LRF Foto - Juris Bērziņš-Soms, LRF

Ar uzvarām dramatiskās cīņās Baltijas Top līgas pirmā posma turnīrus svētdien noslēdza abi Pierīgas regbija klubi. “Garkalne/Livonia” regbisti guva otro panākumu trijās spēlēs un iekļuva pusfinālā, bet “Ķekava/Miesnieki” komandai labāko kvartetam kvalificēties neizdevās.

“Garkalne/Livonia” izbraukumā tikās ar Viļņas komandu “Geležinis vilkas”. Pirmajā puslaikā sāncenši divreiz apmainījās ar precīziem soda sitieniem (6:6). Drīz pēc pārtraukuma katra komanda veica pa vienam piezemējumam, taču livonieši nopelnīja vēl arī divus punktus par sekmīgu realizācijas sitienu (13:11). Drīz pēc tam viesi precīzi sita vēl vienu soda sitienu, un atlikušajās gandrīz 20 minūtēs rezultāts vairs nemainījas – 16:11. “Garkalne/Livonia” A grupā ieņēma otro vietu aiz Šauļu “Baltrex”.

Vēl aizraujošāka cīņa bija abās pirmajās turnīra spēlēs zaudējumus piedzīvojušo Viļņas regbija akadēmijas un “Miesnieki/Ķekava” komandu spēlē. Pārmaiņus vadībā izvirzījās te viens, te otrs klubs, pamatlaika priekšpēdējā minūtē lietuvieši ar piezemējumu izvirzījās vadībā 20:18, taču ķekavieši pamanījās realizēt soda sitienu un pēdējā izspēlē veiksmīgi nocīnījās aizsardzībā – 21:20. “Miesnieki/Ķekava” B apakšgrupā ieņēma trešo vietu un spēlēs turnīrā par 5.-8.vietu.

Top līgas pusfināla mači plānoti 11.un 19.septembrī, bet pusfināli par 5.-8. vietu – 12. un 18. septembrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.