Menu
 

Latvijas juniores pasaules U19 florbola čempionātā finišē piektajā vietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pers Viklunds Foto - Pers Viklunds

Latvijas U19 florbola izlase izcīnījusi piekto vietu pasaules junioru čempionātā, kas šonedēļ norisinājās Zviedrijas pilsētā Upsalā. Sešu Ķekavas florbola klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas komanda otro uzvaru turnīra četrās spēlēs svinēja sestdien vēlu vakarā mačā par piekto vietu pret Polijas izlasi. Jāpiezīmē, ka piekto vietu pasaules U19 florbola čempionātā šogad izcīnīja arī Latvijas juniori.

Abu apakšgrupu trešo vietu ieguvēju savstarpējā spēlē Latvijas florbolistes tikās ar vienaudzēm no Polijas, kuras līdz šim pasaules junioru čempionātos ne reizi nebija vinnējušas (divi zaudējumi un viens neizšķirts). Arī sestdienas spēles sākums neko labu nesolīja – otrās trešdaļas pašā sākumā 0:2.

Taču latvietēm pietika rakstura, lai mestos atspēlēties. Otrā perioda izskaņā 23 sekunžu laikā Polijas komandas vārtos ielidoja divas bumbiņas, trešās trešdaļas pirmajā pusē Latvijas florbolistes iemeta vēl trīs vārtus, bet pēc tam, kad polietes bija vienus vārtus atguvušas, pēdējās piecās minūtēs bija precīzas vēl divas reizes – 7:3.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasi pasaules čempionātā pārstāvēja Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Viktorija Kuročkina, Katrīna Kate Fībiga un Barbara Rabčevska no “FK Ķekava” komandas, kura pēdējā spēlē atvairīja 21 metienu, kā arī “Ķekavas Bulldogs/NND” spēlētājas Nikola Biezuma un Dārta Derupa.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas U19 izlases florbolistes uzvarēja B divīzijas čempionātā, kas kopējā rangā deva 9.vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.