Menu
 

Florbola klubs "SĀC" virslīgā debitē ar uzvaru, "Ulbroka" sezonu sāk ar zaudējumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/SACfloorball Foto - facebook.com/SACfloorball

Debijas spēlē Latvijas virslīgas čempionātā uzvaru svētdien vakarā svinēja florbola klubs "SĀC" (Saulkrasti, Ādaži, Carnikava), kas savā laukumā Ādažu sporta centrā rezultatīvā cīņā pārspēja "Irlavu". Zaudējumu sezonas pirmajā spēlē piedzīvoja daudz pieredzējušākā un tituliem bagātā "Ulbrokas" komanda.

“SĀC” florbolisti, kuri vietu virslīgā ieguva pēc tam, kad no spēlēšanas tajā atteicās Stalbes "Pārgauja", mājas spēlē pirmie nonāca zaudētājos, taču vēl līdz pirmajam pārtraukumam izvirzījās vadībā 3:1. Viesi otrās trešdaļas vidū divarpus minūšu laikā izlīdzināja rezultātu, bet Pierīgas florbolisti atbildēja ar diviem vārtiem pusminūtes laikā vēl pirms otrā pārtraukuma un vēl diviem trešās perioda pirmajā pusē. Atlikušajā laikā pretinieki apmainījās ar precīziem metieniem, un “SĀC” debiju virslīgā nosvinēja ar uzvaru 8:4.

Laukuma saimniekiem pa diviem vārtiem guva Dēvids Osītis un Klāvs Andersons, kuram arī viena rezultatīva piespēle un mača labākā spēlētāja tituls.

“Oxdog Ulbroka LU” komanda jaunā galvenā trenera Remāra Vikāņa vadībā sezonu sāka Liepājā pret vietējiem “Kuršiem”. Pirmajā trešdaļā viesi bija vadībā 1:0 un 3:1, toties otrajā un trešajā dominēja mājinieki, kuri vienubrīd panāca arī četru vārtu handikapu (7:3). Pēdējās piecās minūtēs ulbrokieši vienspēja to samazināt līdz diviem un piedzīvoja zaudējumu 6:8. Pa trim rezultativitātes punktiem nopelnīja Jurģis Aizupietis (2+1) un Artūrs Narogs (1+2).

Nākamnedēļ cīņā par virslīgas čempionu titulu iesaistīsies trešais Pierīgas klubs – “Ķekava”, kas piektdien savās mājās uzņems to pašu “Irlavu”. Savukārt “SĀC” florbolistiem vēl divas mājas spēles Ādažos – sestdien pret “Kuršiem” un svētdien pret “Bausku”.

Ja šī čempionāta gaitu neietekmēs neparedzēti apstākļi (kā pērn), plānots, ka tas norisināsies pēc jau ierastā formāta – pamatturnīrā 12 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, un astoņas labākās iekļūs ceturtdaļfinālā. Florbolu beidzot atkal varēs baudīt klātienē, protams, strikti ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.