Menu
 

Latvijas regbija čempionāta finālā tiksies Ķekavas un Garkalnes klubi

  • Autors:  LETA
Foto - Juris Bērziņš-Soms, LRF Foto - Juris Bērziņš-Soms, LRF

Latvijas čempionāta finālā regbijā-15 tiksies "Ķekava"/"Miesnieki" un "Garkalne"/"Livonia", ziņo Latvijas Regbija federācija. Sestdien Latvijas čempionāta finālā norisināsies pagājušā gada duelis – tiksies "Ķekava"/"Miesnieki" ar "Garkalne"/"Livonija", kas regulāro sezonu noslēdza pirmajā vietā. Savukārt cīņā par trešo vietu šķēpus krustos "Eži"/"EK Sistēmas" ar Valmieras "Fēnikss". Abas spēles notiks Baldonē.

Sestdien pirmajā pusfinālā Rīgas Tehniskās koledžas stadionā pašreizējā čempione "Ķekava/Miesnieki" otrajā puslaikā atspēlēja desmit punktu deficītu un pārspēja "Eži"/"EK Sistēmas" ar 31:17 (7:17).

Lai gan iepriekšējos divos šīs sezonas mačos pārliecinošu uzvaru svinēja "Ķekava"/"Miesnieki", savstarpējo spēļu statistika liecināja, ka atbildīgos mačos "Eži"/"EK Sistēmas" rāda savu labāko spēli.

Sestdien abas komandas spēli iesāka aktīvi. "Eži", izmantojot laukuma priekšrocības (pavēju) aktīvāk izmantoja spēli ar kāju, iegūstot teritoriālu pārsvaru. Spēles pirmos 14 punktus guva viesi. Pirmā puslaika vidū bumbu aiz mājinieku gala līnijas piezemēja Rolands Zvirgzdiņš, bet precīzu realizāciju izpildīja Matīss Zicāns. Ričardam Iesalniekam izdevās otrreiz piezemēt bumbu, bet atkārtoti precīzs realizācijā bija Zicāns - jau 14:0 "Eži"/"EK Sistēmas" labā.

Piecas minūtes pirms puslaika svilpes Latvijas čempionāta titulētākā komanda "Ķekava"/"Miesnieki" pa laukuma vidu atguva septiņus punktus. Piezemējumu veica Toms Asejevs, bet realizācijas sitienu precīzi izpildīja Aigars Šilo – 7:14. 38.minūtē desmit punktu pārsvaru viesiem atjaunoja Zicāns, trāpot soda sitienu.

Pēdējās pirmā puslaika minūtēs "Ķekava"/"Miesnieki" regbisti bija ieguvuši otro elpu un turpināja uzbrukt. Puslaika pēdējā minūtē mājinieki bija ļoti tuvu otrajam piezemējumam. Tomēr līdz ar "tehnisku brāķi" (piespēle uz priekšu) skanēja tiesneša svilpe, pārtraukumā komandām dodoties ar rezultātu 17:7 "Eži"/"EK Sistēmas" labā.

Puslaika pārtraukumā mājinieku treneris Kristaps Andersons veica spēlētāju maiņas, laukumā kā devīto numuru sūtot Elmāru Šefanovski, kurš pēc spēles tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju mājinieku komandā.

Otrajā puslaikā mājinieku spēlētāji centās izmantot katru izdevību, bet pārkāpa noteikumus un laukuma vidusdaļā ātri nopelnīja pāris sodus, tādējādi zaudējot uzbrukumos iekrātos laukuma metrus. Tomēr spēles 46.minūtē "miesnieku" neatlaidība rezultējās ar soda sitienu Gunāra Andersona izpildījumā, panākot 10:17. 50.minūtē ar soda sitienu vēlreiz precīzs bija Andersons - 13:17.

Tā kā komandas bija samainījušās ar laukuma pusēm un tagad "vēja priekšrocības" piederēja mājiniekiem, laukuma saimnieki aktīvāk spēlēja bumbu ar kāju un tādā veidā organizēja uzbrukumus. "Ķekava"/"Miesnieki" regbisti ar katru spēles minūti arvien vairāk pārņēma spēles iniciatīvu savās rokās. Kvalitatīvi komandas spēli diriģēja Šefanovskis, dalot piespēles un uzturot bumbas kustību spēlē. "Miesnieku" spiediens realizējās ar piezemējumu spēles 55.minūtē, kad pēc uzbrukuma pa malu piecus punktus guva Markuss Brēmers un pirmo reizi vadībā izvirzīja mājiniekus - 18:17.

Tuvojoties spēles izskaņai, 69. minūtē Andersons trāpīja trešo soda sitienu, savukārt sešas minūtes vēlāk plus deviņi mājiniekiem panāca Guntis Cirša. Spēles spriedze bija jūtama ne tikai laukumā, bet arī treneru korpusā. Tā desmit minūtes pirms spēles beigām mājinieku treneris Andersons par atrašanos spēles laukumā nopelnīja sarkano kartīti, kas bija vienīgā kartīte visā spēlē.

78.minūtē teicamu izrāvienu demonstrēja Šefanovskis. Apspēlējot trīs pretspēlētājus, viņš guva pēdējos punktus šajā spēlē.

Rezultatīvākais "Ķekava"/"Miesnieki" spēlētājs bija Gunārs Andersons, kura rēķinā trīs precīzi soda sitieni jeb deviņi punkti. Pa pieciem punktiem ar piezemējumiem tika Asejevam, Bēmeram, Ciršam un Šefanovskim, bet divi punkti ar realizācijas sitienu – Aigaram Šilo. "Eži"/"EK Sistēmas" komandā septiņi punkti tika Zicānam, bet pa pieciem - Zvirgzdiņam un Iesalniekam.

Svētdien otrajā pusfinālā "Garkalne"/"Livonia" pavērsieniem bagātā spēlē ar 42:29 (21:17) pārspēja Valmieras "Fēniksu".

Spēles trešajā minūtē pēc kārtējās ofensīvas labs izrāviens pa kreiso flangu izdevās "Garkalne"/"Livonia" regbistiem, un pirmos piecus punktus spēlē guva francūzis Klemāns Blerī. Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Donovans du Rands realizēja vidēji sarežģītu realizācijas sitienu, panākot 7:0.

Turpmākajās minūtēs abas komandas aktīvi veidoja uzbrukumus un tikpat aktīvi darbojās aizsardzībā, spēlei esot bagātai ar pārkāpumiem. Tos efektīvāk visas spēles gaitā izmantoja "Garkalne"/"Livonia" regbisti, pārsvarā desmitajam numuram du Randam raidot bumbu autā un no šīs pozīcijas veidojot uzbrukumus vai raidot bumbu pretinieka vārtos.

Vēl pēc diviem Blerī piezemējumiem un du Randa realizācijas sitieniem rezultāts jau kļuva 21:0. Tikmēr "Fēnikss" pie pirmajiem punktiem tika ar soda sitienu, bumbu vārtos raidot Dāvim Bajāram - 3:21.

"Fēnikss" spēlētājiem aktīvi veidojot uzbrukumus, tikai trīs minūtes vēlāk Arvis Pilenieks "izlauza caurumu" pretinieku aizsardzībā, veicot pirmo "Fēnikss" piezemējumu laukuma centrā. Veiksmīgs bija arī realizācijas sitiens - 10:21. Vēl viens straujš "Fēnikss" regbistu uzbrukums no sava 22 metru laukuma līdz pat piezemējumam, kuru guva cīņas spēlētājs ar otro numuru spēlējošais Jānis Kaucis, rezultāta starpību samazināja līdz 17:21.

Otrais puslaiks iesākās valmieriešu zīmē. Neapturams "Fēnikss" uzbrukums uzreiz pēc pretinieku izpildītā sākuma sitiena rezultējās kārtējos piecos punktos pašā laukuma stūrī, piezemējumu veicot Edijam Vinteram, un pirmo reizi spēlē ar viena punkta pārsvaru vadībā bija "Fēnikss" regbisti - 22:21.

Par du Randa bloķēšanu dzelteno kartīti saņēma "Fēnikss" viens no vadošajiem spēlētājiem Pilenieks. "Garkalne"/"Livonia" regbisti izvēlējās soda sitiena realizāciju, kas bija precīzs - 24:22 "Garkalne"/"Livonia" labā. Kārtējais sods "Fēnikss" komandai savā laukuma pusē beidzās ar vēl vienu du Randa izpildītu rezultatīvu soda sitienu 27:22 54.minūtē. Laukumā atgriezās Pilenieks, bet šajā laikā "Fēnikss" bija zaudējis sešus punktus.

67.minūtē "Garkalne"/"Livonia" izdevās izveidot garu uzbrukumu sēriju. Mainot uzbrukuma virzienus, pēc skaistas izspēles gar labo malu pašā laukuma malā ar 11.numuru spēlējošais Roberts Brikmanis guva piecus punktus, komandai nostiprinoties puslīdz drošā vadībā - 32:22.

Vēl pēc brīža du Rands gan veica piezemējumu pašā laukuma stūrī, gan tika galā ar sarežģīto realizācijas sitienu - 39:22. Pavisam drīz "livoniešiem" kārtējos trīs punktus ar soda sitienu guva du Rands, panākot jau 42:22.

"Fēnikss" regbisti vēl izdarīja piezemējumu, piecus punktus gūstot Adrianam Lovkinam, un sarežģītu realizācijas sitienu izpildot Bajāram, kas samazināja rezultāta starpību līdz 13 punktiem - 29:42, taču vairāk izdarīt viesiem neizdevās.

Uzvarētāju rindās du Rands sakrāja 22 punktus, Blerī - 11, bet Roberts Brikmanis - piecus punktus. Valmieras "Fēniksa" rindās Bajārs guva deviņus punktus, bet pa pieciem punktiem tika Pileniekam, Kaucim, Lovkinam un Vinteram.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.