Menu
 

Pierīgas futbolistes – abu Latvijas līgu turnīra tabulu beigās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/SieviesuFutbols Foto - facebook.com/SieviesuFutbols

Neilgi pirms sezonas noslēguma Pierīgas dāmu futbola komandas ieņem pēdējās divas vietas turnīra tabulās – gan Sieviešu līgā, kur spēlē Olaines un Ķekavas klubi, gan Sieviešu pirmajā līgā, kur bez lieliem panākumiem cīnās Babītes un Siguldas futbolistes.

Sieviešu futbola līgas čempionāta priekšpēdējā 14.kārtā pie punkta izdevās tikt futbola klubam “Olaine”, kas Rīgā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar futbola skolas “Metta” komandu. Otrā puslaika sākumā Diāna Skribina izvirzīja vadībā olainietes, taču 20 minūtes vēlāk mājinieces panāca izlīdzinājumu.

Savukārt futbola kluba “Auda” dāmas mājas spēlē Ķekavā ar 0:3 piekāpās Liepājas Futbola skolas vienībai un līdz ar to zaudēja arī pēdējās teorētiskās izredzes izrauties no pēdējās sestās vietas turnīra tabulā (4 punkti 14 spēlēs). Tikpat droša ir arī FK “Olaine” piektā pozīcija noslēguma kopvērtējumā (11 punkti – par desmit mazāk nekā ceturtajā vietā esošajām liepājniecēm).

FK “Auda” sezonu noslēgs trešdien ar mājas spēli pret sporta kluba “SuperNova”/RTU futbolistēm, bet FK “Olaine” pēdējo spēli aizvadīs ceturtdien savā stadionā pret Liepājas Futbola skolu.

Neliels prieciņš Sieviešu pirmās līgas turnīra kārtējā spēlē tika pastarītēm FK “Sigulda” futbolistēm. Cīņā pret “Cēsis”/FK ”Priekuļi” vienību gan tika piedzīvots astotais zaudējums pēc kārtas, toties Keita Eglīte iesita savas komandas otros vārtus sezonā – 1:2. Divi vārtu guvumi astoņās spēlēs ir arī Babītes sporta kluba komandai, kas svētdien Piņķos ar 0:2 piekāpās čempionātā līderei Rīgas Futbola skolas otrajai komandai.

Turnīra tabulā Babītes futbolistes ieņem priekšpēdējo 11.vietu (3 p.), bet siguldietes ir pēdējās (0 p.). Tiesa, atlikušajās trijās spēlēs šīs pozīcijas ir iespējams uzlabot, jo vairākas konkurentes ir tikai dažu punktu attālumā.

Latvijas vīru futbola otrās līgas 11.kārtā Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda savā laukumā ar 5:1 pārliecinoši pieveica Jēkabpils sporta centra vienību. Mača pirmajā pusstundā Roberts Bočs, Niks Edžus Bērziņš un Gļebs Kačanovs panāca 3:0 olainiešu labā, bet pēc tam, kad pretinieki bija iesituši goda vārtus, vēl pa reizei atzīmējās Bērziņš un Agris Glaudāns.

Krietni pieticīgāka ar vārtu guvumiem bija spēle Salaspilī, kur FK “Salaspils” uzņēma turnīra pastarīšus Balvu futbolistus. Vienīgais precīzais sitiens mājiniekiem izdevās 31.minūtē, kad uzvaras vārtus iesita Benjamins Mihelašvili – 1:0.

Bez goliem beidzās “Caramba Rīga” un Mārupes sporta centra futbolistu mača pirmais puslaiks, toties otrajā garlaikoties nevajadzēja. Līdz puslaika vidum rīdzinieki bija panākuši 3:0 savā labā, turklāt mārupieši nedienas vairpja Kristiāna Korsaka nerealizētā “pendele”. Tomēr drīz pēc tam Dāvis Vilcāns un pieminētais Korsaks piecu minūšu laikā iesita divus vārtus un panāca intriģējošu galotni. No zaudējuma Mārupes komandai tomēr neizdevās izglābties – 2:3.

Cīņā par vietu pirmajā četriniekā, kas otrajā posmā aizvadīs vēl pa trim savstarpējām spēlēm, divas kārtas līdz beigām Skanstes sporta klubam ir 30 punktu, sporta klubam “Spēks” 27, futbola klubam “Karosta” 26, bet FK “Salaspils” un “Caramba Rīga” pa 22 punktiem. “Olainei” ir 19 punktu un vēl teorētiskas izredzes ielauzties labāko kvartetā. Mārupes sporta centra komandai ir 15 punktu un astotā pozīcija, kas garantē palikšanu otrajā līgā un izvairīšanos no līdzdalības četru vājāko komandu turnīrā.

Pieticīga Latvijas trešās līgas Rietumu zonas turnīrā ir Mārupes sporta centra otrā komanda, kas pēdējā mačā ar 0:4 (0:4) piekāpās “Albatroz SC” kluba dublieriem un kārtu līdz turnīra beigām ar septiņiem punktiem 10 spēlēs (divas uzvaras, viens neizšķirts) ieņem devīto vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.