Menu
 

Pierīgas florbola klubiem gan pārliecinošas uzvaras, gan smagas sakāves (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FS "Masters" Foto - FS "Masters"

Mainīgām sekmēm nedēļas nogales spēles aizvadījuši Pierīgas klubi no Ulbrokas, Ķekavas, Ādažiem un Saulkalnes. Bija gan uzvaras ar 15 vārtu guvumiem, gan zaudējumi ar 13 ielaistiem goliem. Vairumā spēļu kāda no komandām izšķirošo pārsvaru guva jau cīņas sākumā.

Pēc diviem zaudējumiem pēdējās spēlēs uz uzvaru takas atgriezušies “Ķekavas” florbolisti. Mājas spēlē pret pastarīti Bauskas komandu viņi jau pirmajā trešdaļā bumbiņu pretinieku vārtos ieraidīja septiņas reizes un beigās svinēja vairāk nekā pārliecinošu uzvaru 15:3. Pa četriem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei Klāvam Jansonam un Markusam Januševskim, Endijam Kleistrovam seši rezultativitātes punkti (2+4).

Krietni sīvāk svētdien vakarā aizritēja starp diviem titulētajiem Latvijas florbola klubiem – “Lielvārde/FatPipe” un “Oxdog Ulbroka LU”. Viesi ulbrokieši jau 70.sekundē nonāca zaudētājos, taču drīz vien atspēlējas un līdz otrās trešdaļas vidum bija panākuši 3:1 savā labā. Mājinieki, divreiz realizējot skaitlisko vairākumu, nākamo 15 minūšu laikā spēja panākt izlīdzinājumu, un ar 60 minūtēm uzvarētāju noteikšanai izrādījās par maz. Toties pagarinājumā jau 12.sekundē Niks Ķuzulis iemeta izšķirošo golu “Oxdog Ulbroka LU” labā – 4:3.

Savukārt Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbola klubs “SĀC” piedzīvoja sezonā smagāko zaudējumu. Līdzīgi kā ķekavieši, viņu pretinieki un turnīra līderi Cēsu “Lekrings” florbolisti otrajā trešdaļā jau bija panākuši 8:0 pārsvaru un sagādāja viesiem sagrāvi 2:13.

Virslīgas turnīra tabulā pēc septiņām kārtām līderis ir “Lekrings” ar sešām uzvarām un 18 punktiem, bet visi trīs Pierīgas klubi sarindojas teju cits aiz cita – ceturtā “Ķekava” (14 p.), piektā “SĀC” (12 p.) un septītā “Ulbroka” (10 p.).

Trīs spēles ar Pierīgas klubu piedalīšanos aizvadītas arī Latvijas pirmās līgas turnīrā. FBK “SĀC” otrā komanda sestdien Ādažos uzņēma Valmieras florbola kluba dublierus un, izšķirošo pārsvaru iegūstot jau pirmajās 15 minūtēs (5:1), tika pie pirmā panākuma pēc neveiksmēm pirmajos divos mačos – 10:7. Pa pieciem punktiem nopelnīja Kristers Januševskis (5+0) un Krists Saldatenoks (2+3).

Zaudējumi divām citām Pierīgas komandām. “Ķekavas Bulldogs”, ļoti neveiksmīgi aizvadījuši otro trešdaļu (pieci ielaisti vārti pēc kārtas), ar 3:8 piekāpās LU/FS “Masters” vienībai (Maksimam Černovam 1+1). Savukārt “Saulkalne” savās mājās pret FK “Valka”/”Iglu” nespēja atspēlēt četru vārtu deficītu (0:4) un cieta neveiksmi 4:8 (Reinim Milleram un Ērikam Akulovam pa 1+1).

Divas atšķirīgas uzvaras Latvijas dāmu virslīgas turnīra izcīnījušas “Ķekavas Bulldogs/NND” florbolistes. Un arī viņu mačā pret “NND/RJTC” komandu iznākumu lielā mērā noteica spēles pirmā daļa – ķekavietes pirmajā pārtraukumā devās jau ar piecu vārtu handikapu (5:0) un aizvadīja spēli līdz uzvarai 9:2. Pa četriem punktiem Evelīnai Nikolajevai (3+1) un Elīnai Dīcei (2+2).

Daudz sīvāka “buldodzēm” izvērtās svētdienas cīņa izbraukumā pret “Līgatnes” komandu, ko pārstāv vairākas kādreizējās “FK Ķekava” florbolistes. Pirmajās divās trešdaļas ķekavietes guva pa vieniem vārtiem, toties trešajā mājinieces iemeta divus un izlīdzināja rezultātu. Pagarinājumā uzvarētājas netika noteiktas, bet pēcspēles metienu sērijas likteni izšķīra vienīgais precīzais Nikolas Biezumas metiens – 3:2.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.