Menu
 

Pierīgas florbolistiem mainīgas sekmes pirmās un otrās līgas turnīros

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kamēr Latvijas labāko florbola klubu pārstāvji abu valstsvienību sastāvā aizvada treniņnometnes un pārbaudes spēles, ar Pierīgas komandu piedalīšanos turpinās valsts zemāko līgu turnīri.

Latvijas pirmās līgas turnīrā otro uzvaru četrās spēlēs izcīnījuši “Saulkalnes” florbolisti, kuri savās mājās Salaspilī ar 9:7 pārspēja kaimiņus FK “Metēji”/”Ogre” komandu. Cīņas gaitā vadībā bija abi sāncenši, taču pēdējās astoņās minūtēs dvreiz precīzi bija laukuma saimnieki – 9:7. Uzvarētājiem Krists Bitenbinders izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, četri punkti (0+4) Ērikam Akulovam.

Mainīgām sekmēm nedēļas nogale pagāja FBK “SĀC” pirmās līgas komandai. Vispirms viņi ar 10:7 pārspēja FBK “Valmiera”/BSS  komandu, bet pēc tam piedzīvoja sagrāvi 3:14 pret “Rubene-1” vienību.

Aizvadītajās četrās spēlēs “Saulkalnes” florbolistiem ir divas uzvaras un seši punkti, bet “SĀC” viena uzvara un trīs punkti. Trīs punkti līdz šim aizvadītajās divās spēlēs ir “Ķekavas Bulldogs” komandai.

Divas spēles triju dienu laikā Latvijas otrās līgas turnīrā savās mājās aizvadījuši Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti. Mačā pret “Liepupi” viņi otrās trešdaļas beigās un trešās sākumā guva četrus vārtus pēc kārtas un nodrošināja uzvaru 8:6 (Uvim Gravam 3+1, Gvido Grēnam 3+0).

Savukārt sestdien Austrumu grupas līdervienību savstarpējā cīņā nācās atzīt “Līgatnes” komandas pārākumu. Katastrofāla “koijotiem” bija pirmās trešdaļas otrā pusē, kad nepilnu sešu minūšu laikā viņi ielaida sešus vārtus. Turpinājumā starpību izdevās sadeldēt līdz “mīnus divi”, tomēr beigās zaudējums 7:10 (Uvim Gravam 2+1, Jānim Locānam un Kalvim Kliestam pa 2+0).

Turnīra tabulā pēc četrām kārtām “Coyotes” (7 p.) ieņem otro vietu aiz “Līgatnes” (9 p.).

Dāmu florbola virslīgā “FK Ķekava” florbolistes savā laukumā uzņēma Kocēnu kluba “Rubene” otro komandu “Rubene-1”. Pirmajās 12 minūtēs ķekavietes iemeta trīs vārtus – toties turpinājumā vairs nevienus. Tiesa, uzvarai ar to pietika – pretinieces itrajā un trešajā periodā iemeta pa vienam golam un piedzīvoja zaudējumu 2:3.

“FK Ķekava” šis bija otrais panākums sezonas divās spēlēs, un viņas dala līderpozīcijas ar “Rubeni”. Trešajā vietā ar 5 punktiem 3 mačos ir “Ķekavas Bulldogs/NND” vienība.

No 15.līdz 17.oktobrim Latvijas vīriešu florbola valstsvienība aizvada treniņnometni Somijā, un tās ietvaros ieplānotas arī divas pārbaudes spēles ar Somijas U23 izlasi. Pierīgas klubus komandā pārstāv Klāvs Jansons (“Ķekava”), kā arī Matīss Morozovs un Kārlis Petrovskis (abi “Oxdog Ulbroka LU”).

Savukārt Latvijas dāmu izlase Kocēnos nedēļas beigās aizvada treniņnometni un divas pārbaudes spēles ar Igaunijas izlasi. Ievērojama ir Ķekavas klubu pārstāvniecība izlases kandidāšu skaitā: Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Viktorija Kuročkina, Kristīne Kirilova un Barbara Rabčevska no “FK Ķekava”, kā arī Dārta Derupa, Jana Filipsone un Anna Mūrniece no “Ķekavas Bulldogs/NND”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.