Menu
 

Seletonisti un bobslejisti pauž gatavību olimpiskajai sezonai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, bobslejs.lv Foto - Viesturs Lācis, bobslejs.lv

Latvijas bobslejisti un skeletonisti jau aizvadījuši pilnvērtīgu sagatavošanās posmu jaunajai sezonai. Oktobrī mūsu labākie atlēti trīs nedēļu garumā absolvēja pirmos oficiālos treniņu braucienus jaunajā Jaņcjinas olimpiskajā trasē Ķīnā. Kā informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijā (LBSF), jau jaunnedēļ Lillehammeres trasē Norvēģijā sāksies Eiropas kausa izcīņas sezona bobslejā un skeletonā, vēl pēc nedēļas sezonas pirmais posms pasaules kausā Īglsas trasē Austrijā.

Pasaules titulētākais skeletonists Martins Dukurs sacīja, ka vasara aizvadīta bez īpašiem starpgadījumiem, kas ir labi, nebija traumu, viss darbs tika paveikts. Arī brālim Tomasam veselība turējusies.

“Mums abiem bija pilnīgi atšķirīgi fiziskās sagatavotības plāni. Par Ķīnas trasi jāsaka, ka diezin vai kāds tuvākajā laikā ko tādu uzbūvēs, tā ir grandioza. Es gan pats pagaidām nevaru ierindot to savu iecienītāko trašu sarakstā. Daudz eksperimentējam, sacensības visu parādīs. Spēles noteikumi zināmi, virāžas olimpiskajā trasē arī, un tad jau redzēsim,” ceturtdien attālinātajā preses konferencē pauda Martins.

Skeletoniste Endija Tērauda atzina, ka viņai jaunā olimpiskā Ķīnas trase diezgan labi patika “Jābrauc ļoti precīzi, te var pieļaut daudzas kļūdas, galvenais būs laikam stabilitāte. Treneru korpusam pievienojusies arī Lelde Priedulēna, strādāsim kopā ar viņu, pašlaik es pati esmu Altenbergā un trenējos šeit.”

Skeletona izlase treneris Gints Dzērve pašlaik ir Lillehammerē un bija nosūtījis savu videovēstījumu: “Daudzi esam prom, Endija Tērauda jau trenējas Altenbergā, Dārta Zunte ir Kanādā, viņa gatavojas ICC kausam, kur var gūt vairāk punktu nekā Eiropas kausos, kur šogad startēs mūsu jaunie puiši. Mērķis ir iegūt divas kvotas sievietēm pasaules kausā.”

LBSF prezidents Jānis Kols atzīmēja, ka priecīgais notikums šajā pandēmijas laikā ir tas, ka mūsu bobslejisti saņēmuši godīgi nopelnītās zelta un bronzas medaļas Soču 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Bobslejā pašlaik ir paaudžu maiņa, no sporta nupat atvadījies Oskars Melbārdis, pirmais numurs tagad ir Oskars Ķibermanis, un notiek iekšējā cīņa par otro pilotu un ekipāžu komandā, atzīmēja LBSF prezidents.

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: “Pašlaik Ķibermaņa komanda trenējas Siguldā, vēl deviņi sportisti Lillehammerē gatavojas Eiropas kausam. Pirmo pasaules kausu mēs sāksim ar vienu ekipāžu, paralēli ir Eiropas kauss, kur Dāvim Kaufmanim vēl jāizpilda kvalifikācija četriniekos, lai varētu startēt ar lielajām kamanām Pasaules kausā vai olimpiskajās spēlēs. Mērķis gan vairāk ir koncentrēties nevis uz masveidību, bet rezultātu, labāko ekipāžu, bet reālais mērķis ir startēt Pekinas spēlēs ar diviem divniekiem un diviem četriniekiem. Mēģināsim vēl to īstenot, aiz Vācijas tikai vienai valstij būs šāda iespēja.”

Pasaules kausa sezonā kopā bobslejā un skeletonā būs astoņi posmi, tie visi notiks Eiropā un beigsies jau janvāra vidū. Gadu mijā sezonas sestais posms būs Siguldas trasē. Februārī pats galvenais starts – Pekinas ziemas olimpiskās spēlēs, norāda LBSF.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.