Menu
 

Latvijas vīru florbola izlases sastāvā iekļauts viens Ķekavas un viens Ulbrokas kluba spēlētājs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis tos 20 florbolistus, kuri no 3. līdz 11. decembrim pārstāvēs Latviju pasaules čempionāta finālturnīrā Helsinkos. Viņu  vidū ir divi Pierīgas klubu spēlētāji – aizsargs Kārlis Petrovskis no “Oxdog Ulbroka LU” komandas un šīs sezonas virslīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons no “Ķekavas”.

Kā informē Latvijas Florbola savienība, valstsvienības rindās iekļauti divi vārtsargi, septiņi aizsardzības spēlētāji un vienpadsmit uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība izlasē ir no Cēsu "Lekrings" – pieci spēlētāji. Seši sastāvā iekļautie florbolisti spēlē ārzemju klubos Šveicē un Somijā.

Pasaules čempionāta finālturnīra pirmajā posmā Latvijas izlase cīnīsies A apakšgrupā pret Zviedrijas (3.decembrī), Dānijas (4.decembrī) un Somijas (5.decembrī) izlasēm.

Latvijas vīriešu izlase pasaules rangā šobrīd ieņem astoto pozīciju, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2018. gadā notika Prāgā, mūsu vīri izcīnīja piekto vietu. Latvieši piedalījušies visos 12 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, un augstākais sasniegums ir piecas reizes iegūtā piektā vieta (2006., 2008., 2010., 2014., 2018.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.