Menu
 

"Ulbroka" uzvar Pierīgas florbola duelī; "Ķekava" apspēlē līderus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – “PBM Media”, “Ķekavas Bulldogs” Foto – “PBM Media”, “Ķekavas Bulldogs”

Divas spēles ar Pierīgas florbola komandu piedalīšanos aizvadītas Latvijas virslīgas čempionātā. “Oxdog Ulbroka LU” vienība savās mājās pieveica Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas klubu “SĀC”, bet “Ķekava” izbraukumā uzvarēja turnīra līderus Talsu florbolistus un pati ielauzās tabulas vadošajā trijniekā.

Pierīgas komandu divcīņā Ulbrokas sporta kompleksā cīņas sākums mājiniekiem nesolīja neko labu – 1:3 otrās trešdaļas sākumā. Taču tad nepilnas minutes laikā viņi rezultātu izlīdzināja, nedaudz vēlāk arī izvirzījās vadībā, bet izšķirošo pārsvaru nodrošināja ar vēl trim precīziem metieniem trešā perioda sākumā. Beigās pārliecinoša “Oxdog Ulbroka LU” uzvara 11:5.

Lieli nopelni uzvaras kaldināšanā bija Edžum Ceriņam, kurš savā pirmajā spēlē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma jau 28.sekundē iemeta pirmos vārtus, bet pēc tam vēl divus. Ar “hettriku” un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Eduards Stūre. Savukārt FBK “SĀC” labā divus vārtus guva Klāvs Andersons.

“Ķekavas” florbolisti piektdien viesojās pie Talsu NSS/”Krauzers” vienības. Pirmajās divās trešdaļās trīs reizes vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, vienreiz ar ķekavieši, bet vēl septiņas minutes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija kaujiniecisks neizšķirts 4:4. Tad viesi otro reizi spēlē panāca vadību, bet pēdējā minūtē ielidināja bumbiņu mājinieku vārtos vēl divas reizes – 7:4.

Trīsreiz precīzs bija pārliecinoši rezultatīvākais čempionāta spēlētājs Klāvs Jansons (6 mačos viņam 18+8), pa diviem goliem Edgara Oša un Renāta Degina kontā.

Virslīgas turnīra tabulā pirms nedēļas nogalē paredzētajām cīņām pirmo vietu saglabāja talsenieki (20 punkti 9 spēlēs), kuriem seko Cēsu “Lekrings” (18 p. 7 sp.) un “Ķekava” (17 p. 8 sp.). Ceturtā ir Kocēnu “Rubene” (15 p. 7 sp.), kurai seko “Oxdog Ulbroka LU” (13 p. 8 sp.) un FBK “SĀC” (12 p. 8 sp.).

Sekmīgi pēdējo dienu laikā spēlē arī Pierīgas novadu klubi no Latvijas pirmās līgas. “Ķekavas Bulldogs” piektdien savā laukumā uzņēma Jelgavas novada klubu “JeNo” un, mača gaitā arvien vairāk dominējot laukumā, sagrāva sāncenšus 16:2. Pa pieciem rezultatvitātes punktiem savāca Endijs Umberts Barruss (5+0), Atis Lazdiņš (3+2) un Raivo Simsons (1+4).

Savukārt “Saulkalnes” florbolisti Salaspils sporta namā mačā pret Cēsu “Lekrings”/CPSS komandu pirms pēdējās trešdaļas bija komfortablā vadībā 5:1, bet tad dažu minūšu laikā ielaida trīs vārtus pēc kārtas. Minūtes pārtraukums lika mājiniekiem sapurināties, un beigās uzvara sanāca gluži pārliecinoša – 10:4. Trīs golus iemeta Krišs Spirks, Ērikam Akulovam 2+2, bet turnīra rezultatīvākais spēlētājs Krists Bitenbinders punktu kolekciju papildināja ar vēl diviem vārtu guvumiem (6 spēlēs 12+7).

Rietumu grupā “Ķekavas Bulldogs” ar sešiem punktiem četrās spēlēs ar vēl trim komandām dala 4.-7.vietu, bet Austrumu grupā “Saulkalne” ar tādu pašu punktu bagāžu ir piektajā vietā, bet “SĀC” ar trim punktiem četros mačos pēdējā devītajā pozīcijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.